Vsakdo ima v življenju nekaj, česar si ne pusti vzeti. Prenesem zlahka, da me zmerjajo po novinarski plati, ampak v nogometu pa ne poznam šale: trdno se zoperstavim vsakomur, ki bi mi skušal "vzeti" čas, ko je naš kranjski nogomet "rodil" tole reprezentanco: Sorčan - Aljančič, Anđelković, Samardžić, Jokić - Pokorn, Radosavljević, Mertelj, Rogelj - Iličić, Celar. Vsi so bili ali so oblekli dres z državnim grbom. Pa še mnogi drugi, ki danes igrajo v prvi ligi...Klemenčič, Šturm, Ovsenek! Tega in še marsičesa si ne pustim vzeti in zato bralce Trme "morim" z žogo in dogajanjem okoli nje.

Beno Fekonja leta in leta skuša prepričati ljudi, da je belo črno in obratno. Ne gre. Siniša Brkić je v Kranj navozil desetine in desetine igralcev, kakšen je izid? Uničeno je izročilo nogometne šole, ki sem jo sam s sodelavci nekoč postavil na noge kot nekaj posebnega v slovenskem prostoru. NOGOMETNA GORENJSKA AKADEMIJA je ustvarili več reprezentantov kot katerikoli mladinski center v tistem času. Kosala se je z Mariborom, Domžalami, Olimpijo ipd. itd. za naslove, selekcija je bila vsaj gorenjska, če ne širša.

Potem mi je nekoč pisal Špendi Idrizi. Ker sem bil preveč kritičen do tega, kar se je z eno najboljših slovenskih nogometnih šol dogajalo. Lahko da. Vsak ima pravico do svoje ocene. Zdaj mi ne piše več, ker ima veliko dela v klubu kot eden glavnih za delo z mladimi. Soproga pa lepo vodi trgovinico katere najemnino plačujemo pa kar vsi. Nič narobe, da se razumemo. Le odraz stanja je to: zdaj je glavno to, da si boš naročil pijačo na tribuno, ker je težko in neprimerno po stopnicah do "šanka"!? No, to pa je rezultat dela Bena Fekonje, direktorja kluba. Prej predsednika kluba. Ki si je za predsedovanje izplačeval mastno plačo. In tako vsi lepo živijo, najbolje pa tisti, ki trguje. Ker v trgovini so vedno marže, provizije, profiti in izgube. Siniša Brkić je do zdaj zamenjal vse, da ne bi njega kdo zamenjal.

Navijam za Triglav še naprej. Zato sem bil na eni odločilnih tekem v nedeljo dopoldne. Igrali so mladi, ker njihov nogomet rad gledam. Nisem videl zgoraj naštetih, a morda so se kje drugod "skrili". Videl pa sem, kaj so storili z nogometno šolo, ki je - neposredno - uspela kakega fanta poslati v klub, ki je bil takrat svetovni prvak. Bil sem žalosten in zdaj sam pri sebi upam, da Triglav ne bo izpadel v drugo ligo mladih, ampak po mnogočem tam že je.

Če se bo to zgodilo, bo trgovina cvetela naprej - vsako leto bo prišlo za en avtobus igralcev v Kranj. Ker naših, domačih ne bo. Nogometna šola je temelj nogometa in kluba. Gradiš jo desetletja, podreš pa dokaj hitro in posledice so katastrofalne.

Miran Šubic, navijač

ps

Ko mi pišejo taki kot Špendi in izključujejo iz kluba taki kot Fekonja, vzamem v roke računalnik in preverim, kaj sem s Triglavom dosegel. In potem mi ni nič lažje, nasprotno.....