Spoštovani župan Matjaž Rakovec!

Spoštovani podžupan za družbene dejavnosti Janez Černe!

Danes sem kot navijač NK Triglav zvedel, da ima klub 560 000 evrov neporavnanih obveznosti do javnosti /navijačem/ neznanih upnikov. Obenem je klub lani ustvaril preko 200 000 evrov izgube iz poslovanja, ki je manjše po obsegu za več kot 400 000 evrov v primerjavi z 2018!

Rad bi kot Kranjčan vedel, ali mestna občina Kranj in posebej podžupan (odgovoren za šport v okviru družbenih dejavnosti) pozna sicer javno objavljene dokumente o delovanju kluba? Ali imamo navijači razlog za skrb zaradi obstoja kluba v posebej težkih časih, ki šele prihajajo? Ali je teh (zame kot nekdanjega direktorja in predsednika kluba) nepredstavljivih več kot pol milijona dolgov breme, ki lahko klub uniči oziroma ga lepega dne potisne v roke zdaj - po navedbah predsednika kluba - upnikov, ki so "poslovna skrivnost"!? Ali to potrjuje občasne namige, da klub iz zakulisja vodijo drugi, da je predvsem v rokah trgovcev z igralci oziroma agentov?

Mestna občina Kranj lahko pridobi te odgovore, ker pomembni prispeva k proračunu kluba z omogočanjem vadbe in tekmovanj ter podporo mladim nogometašem! Nočem sklepati ničesar, a številke so za kranjske športne razmere - grozljive! V letu 2018 je imel Triglav za 200 000 evrov kratkoročnih obveznosti, lani - 560 000!!!!

Tole odprto pismo je nastalo zato, ker je Kranj pred zaključkom naložbe v šport, ki presega 1 000 000 evrov (tartan steza, razsvetljava). Tole odprto pismo je nastalo zato, ker je javna skrivnost, da je v delo kluba preko svojih prijateljev močno vpet podžupan Janez Černe. Torej on ve in pozna, kaj se dejansko dogaja!

Odgovorov ne potrebujem jaz, potrebuje jih športna javnost. Najbolj vesel bom, če me bodo bolj pomirili kot odgovori predsednika, ki si ob vsem tem mirno izplačuje še plačo! Tudi od članarin mladih nogometašev, tudi s pomočjo proračuna - ne zmore pa pojasniti točno in jasno, čigav dejansko je NK Triglav!

Miran Šubic, urednik Trme in nekoč predsednik in direktor NK Triglav, zdaj navijač...