Včasih se odzovem pozno oziroma šele, ko me kdo opozori. Priznam in ni mi v čast: Dnevnik sem pisal 37 let, a ga ne berem redno. Še manj Objektiv, ki je zgodba Mirana Lesjaka, ki sem se mu že na začetku izhajanja priloge zameril z opazko, da v njem ni prostora za novinarje Dnevnika. In so bili pravi dobro plačani zunanji avtorji. Pa Objektiv objektivno ni uresničil pričakovanj in s(m)o bili potem dobri tudi (ne vsi) novinarji Dnevnika, da smo polnili vsebino. Sam sem pisal glose potem, ko sem bil le "substitutek Mirana L" in je to preraslo v obveznost. Zadnjo sem napisal marca lani z naslovom Odhajam, torej sem! In sem tudi odšel. Zdaj bi ji dodal še eno: Bolje (pre)pozno kot nikoli.

Bil sem opozorjen na kolumno našega pisatelja Gorana. Enkrat me je razjezil, ko je malo pljuval po nas, ki pač verjamemo v - božič (ne v cerkev, ne v boga, ne v vero - v božič! Tudi taki smo). Tokrat pa me je navdušil. Kajti lotil se je teme, ki me zadane "v živo" - medijev. In opozoril, da bo treba braniti javno rtv (kar se strinjam 100% - s pristavkom: samo ne tako kot je - spremenjeno, boljšo) in, kajpak, RESNE MEDIJE. Opala: tokrat pisatelj malce pusti bralca v dvomu in ugibanju. Resni mediji? Da bi jih branili? 37 let sem pisal Dnevnik pa mi ob odhodu lastnik resnega medija ni rekel niti "adijo", da o "na svidenje" ali čem drugem ne sanjam!? Njegov oproda na uredniškem stolčku prav tako. To je torej medij, ki naj bi ga zdaj jaz branil? Priznam: osebna izkušnja (grenka) briše objektivnost. Naj torej branim drug resen medij - časopis kjer se dela z delom in delavci kot svinja z mehom!? Kjer odpuščajo na tako nizkotno brutalen način, da so prekleto - resen medij! Verjamem, da bi pisatelju Goranu manjkal mesečni prispevek resnega medija k njegovemu družinskemu proračunu in je zato pač toliko neobjektiven v Objektivu kot je višina honorarja. V prid mi gre še ena ugotovitev: da bi branil Novo24ur in užival v požaru, ki ga neti nekdanji kolega vsak dan? Niti približno ne: tako bedne podobe žurnalizma ne bom podpiral in je nisem. Seveda pa bom še manj podpiral "resne medije", ki jih prikrito ščiti pisatelj Goran. Ker so (predvsem) zasebni. In so pač stvar lastnika, ne kupca. Kupec jih kupi, če so dobri in v tolažbo samo tole: so vendarle svetlobna leta oddaljeni od pritlehnih medijev z madžarsko denarno podlago....

Kaj želim povedati? Le to, da bom vedno branil tisti medij, ki me prepriča. Ki mu dajem verodostojnost s tem, da ga naročim, kupim v kiosku, plačam spletno naročnino. In pisatelj Goran ni na moji plačilni listi, ker teh njegovih pozivov, da mu omogočim še naprej evre v resnem mediju, ne štejem za - resne. SE VAM TOLE ZAPISANO ZDI RESNO? NI POMEMBNO - JE BREZPLAČNO.