Spoštovane bralke in cenjeni bralci Trme!

Danes sem doživel spletni javni linč ministrice Alenke Bratušek, ki je dokazano kršila zakon in je bila dolga leta črnograditeljica. Javni linč ima za podlago laži, ki jih širi pisec, ki je - ne po moji ampak splošni oceni - del medijskega okolja pod vplivom Janeza Janše. Zdaj je njegove zmazke uporabila za javni linč mene in moje družine članica stranke Svoboda in ministrica vlade Roberta Goloba.

Naj najprej preprosto povem, da bom kadarkoli komurkoli odgovoril na sleherno vprašanje o tem, da nisem bil nikdar v predkazenskem ali kazenskem postopku in nisem lastnik nobene nepremičnine v tujini kot laže ministrica Alenka Bratušek, ki razširja (kar je pravno enako kot če bi bila sama avtorica) take laži. Je to poskus maščevanja, ker sem jo razkrinkal, da ni plačala komunalnega prispevka? Je to poskus ministrice vodilne politične sile v državi, da se znese nad državljanom in njegovimi nabližjimi? Je to pritisk ministrice na ustanove in ustvarjanje javne podobe kot jo ustvarja "Janšev pisec"? Je to prejudic sodbe, ko pa je vsakdo nedolžen do pravnomočnosti dokazane krivde?

Ni enako, če se te loti nekdo, ki nikdar ni poklical, poslal vprašanj ali kakorkoli drugače skušal dobiti pojasnila preden je napisal laži obtožbe, ki so nizkotne kot je nizkotno njegovo početje - ali pa če ga povzema, citira ministrica slovenske vlade, ki je prisegla na Ustavo. Ta pa je tisti temelj pravne države, ki izpostavlja enakost pred zakoni !

To je do zdaj najhujši pritisk v moji več kot 40 letni novinarski karieri. Ocenjujem ga kot človeka nevreden poskus diskreditacije in javnega linča. Je tudi neposredna spodbuda sovražnega govora na spletu zoper mene in moje najbližje. Si to lahko privošči članica vlade tiste stranke in tistega predsednika, ki zagovarjata povsem drugačno družbo in odnose v njej?

Podlaga za moje pisanje so dejstva. Ko je 3.7.2023 Alenka Bratušek plačala tisto, kar bi morala po zakonodaji plačati preden je dobila javni vodovod do svoje parcele na Rupi, je priznala in potrdila, da tega do tedaj ni storila oziroma je kršiteljica zakona, ki je jasen za vse. Njen odgovor je bil v slogu močne političarke, ki ima podporo stranke in vlade!? Vse kar sem kot novinar napisal, je mogoče preveriti in utemeljiti. Kaj je bil poniglav odgovor? Diskreditacija z lažmi proslulega pisca, ki mu je tarča pogosto prav nadrejeni Alenke Bratušek, predsednik te vlade!

Jasno je, da tudi za vsem tem zapisanim stojim in poudarjam, da sem dokumentiral vse kar je kdo lagal, potvarjal in podobno. Danes sem o tem pisal predsednici države, predsedniku vlade in varuhu človekovih pravic. Njihov morebitni molk bo strinjanje z načinom obračuna z mano, mojo družino. Če novinar napiše resnico, če zbere dokumente, se ga ministrica te vlade loti z lažmi, ki jih ne preveri ampak utemelji z navedbami pisca, ki ni nikdar upošteval osnovnega novinarskega načela: ni poklical ne mene, ne nikogar bližnjih, ki jih kleveta.

V kratkem bom zvedel, ali je mogoče, da nam sodi ministrica za infrastrukturo tako, da širi laži in skuša novinarsko delo diskreditirati na osebni ravni. Maščevalen in nizkoten človek bi se v povračilo lotil njenega soproga ali otrok ali...Tega nikdar ne bom storil. Bom pa vztrajal, da take metode maščevanja ne sodijo v slovensko politično oblast, vodilno stranko, vlado Slovenije.

V tej državi nisem bil nikdar član nobene politične stranke, zato kot novinar nimam prijateljev, verjetno pa ogromno sovražnikov. Še nikoli pa se v mojem novinarskem času ni noben politik ali oblastnik spozabil kot se je Alenka Bratušek, ki širi laži kar je enako kot če bi bila njih avtorica.

Pritisk na državljana, na novinarja je tudi pritisk na različne veje oblasti. Je poskus javnega linča, ker sem kot novinar svoje delo opravil tako, da zoper to ni zmogla ugovora! Nasprotno: po objavah je poravnala svoje zapadle račune. Zato torej maščevanje?

V KAKŠNI DRŽAVI ŽIVIMO KJER POLITIČARKA IN MINISTRICA ŠIRI LAŽI IN UPORABLJA ZA SVOJ VIR LAŽNIVCA IN OBREKOVALCA IN ŠE KAJ? ZDAJ STA SI ZAME ENAKA.

NIKDAR NE BOM ZAPADEL V NEKAJ, KAR SI TAKI ŽELIJO: VERJEL SEM IN VERJAMEM V PRAVNO DRŽAVO. IN NE V JAVNI LINČ. IN NE V ULICO, KI SODI IN PRESODI KAKOR JO PAČ KDO "KRMI" Z LAŽMI. V TEJ ZGODBI JE NEKDO V MOJI BLIŽINI UMRL. UGASNIL JE MOJ PRIJATELJ. ZARADI NJEGA NIKDAR NE BOM PRISTAL NA OBRAMBO PRED LAŽMI, ŠE MANJ BOM SPREJEL TAKTIKO JAVNEGA LINČA IN OSEBNE DISKREDITACIJE. NAJ POČIVA V MIRU.

Pričakujem, da bo oblast, ki temelji na splošnih vrednotah in slovenski ustavi in izrečenih zagotovilih, jasno sporočila: podpiramo tako ravnanje Alenke Bratušek ali pa ga zavračamo.Verjetno pričakujem preveč, a to je moj odgovor na zavržno početje oblastne političarke.

Trma je ime portala. Trmast človek sem.