Dne 18.1. 2022 je informacijski pooblaščenec RS odločil o pritožbi Trme. si glede odločbe JGZ Brdo /protokolarni servis RS, ki je podrejen neposredno vladi, Janezu Janši in ga vodi njegov strankarski in osebni prijatelj g.Hribar/. JUTRI JO BO TRMA OBJAVILA Z NASLEDNJO PREDZGODOVINO:

1.

Julija 2020 in 2021 so po en teden bivali v državni vili člani Janševe družine (otroke ima iz prvega in drugega zakona) oziroma sorodstva, vključno z Janezom Janšo, njegovo ženo Urško in otrokoma, ki ju ima iz tega zakona.

2.

Trma.si je odkrila in ugotovila, da naj bi imel Janez Janša za dopust izreden dopust v 2020, za 2021 pa to ni znano. Cenik vile na dan dopustovanja 2021 je bil 1500 evrov na dan za najem (nočitev z zajtrkom do 8 oseb), Janševi pa so si privoščili občasno tudi osebnega kuharja oziroma dodatne storitve JGZ Brdo, ki z vilo upravlja. Namenjena je protokolarnim dogodkom in tudi komercialni rabi.

3.

Trma je ugotovila, da je bil v času dopusta Janeza Janše dogodek obravnavan kot "psoeben", da je bila tam "varovana oseba" in da je po ceniku dopust za obe leti stal naročnika in plačnika cca 25 000 evrov ali več.

4.

Naročnik in plačnik do danes nista znana, prav tako ne cenik po katerem so bile storitve plačane. To odklanja Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve Slovenije od prvih vprašanj julija do danes.

5.

Ključno je, katere informacije, podatki, listine o dopustovanju Janševih so - javni. O tem odloča informacijski pooblaščenec RS in JGZ Brdo na različne načine zavlačuje z odgovori oziroma odločbami, ki jih mora dati od sebe. Končno lahko postopek konča na sodišču.

ZELO POMEMBNO ODLOČITEV JE TRMA ŽE PREJELA. O NJEJ JUTRI. NEKAJ LAHKO ZAPIIŠEMO KOT VPRAŠPANJE - RETORIČNO VPRAŠANJE: JE JANEZA JANŠO SRAM CENE DOPUSTA ALI PA SE JE Z RAČUNI IN PLAČILI ZGODILO KAJ NEOBIČAJNEGA?

POUDARJAMO: OD DRŽAVE, KI NAJ BI PREDSEDNIKU VLADE V KOMERCIALNI NAJEM ODDALA DRŽAVNO LASTNINO PRIČAKUJEMO SAMO ENO: DOKAZE, DA JE BIL POSTOPEK TAK KOT BI BIL ZA NAVADNE DRŽAVLJANE.

Marjan Hribar, odgovorna oseba JGZ Brdo je do zdaj storil vse, da bi podatke javnost ne dobila. Trma.si je in bo storila vse, da temu ne bo tako.