Kaj je do zdaj znanega?

1.

JGZ Brdo/Protokolarni servis RS/ in vlada nista novinarju omogočila ne vpogleda v dokumente, še manj dokeumnte predstavila javnosti. Cena dopusta predsednika vlade je skrivnost, ki jo varujeta direktor Brda in strankarski veljak SDS Marjan Hribar in dopustnik = predsednik vlade Janez Janša. Že od konca julija 2021!

2.

Trma ima dokaze o dopustovanju Janeza Janše in njegove družine. Nima pa računov, ki bi dokazali plačilo tega dopusta. Še več: državna ustanova je potrdila, da je bila lani julija tam "varovana oseba", a nočejo odgovoriti na vprašanja, ali so Janševi plačali in koliko so plačali svoj dopust.

3.

Odločitev informacijskega pooblaščenca daje 30 dni časa JGZ Brdo, ki se mesece izogiba odgovorom oziroma skriva podatke o dopustu Janševe družine v protokolarni vili na Bledu. Prav mogoče je, da bo na koncu o vsem odločilo upravno sodišče.

Trma.si je objavila več fotografij in tudi povzetkov izjav prič, ki so nam znane in jih kot virov ne razkrivamo. NIKDAR NISMO HOTELI, ŽELELI POSEGATI V OSEBNE PODATKE KOGARKOLI, HOTELI SMO LE DOKAZILA, DA JE BILO DOPUSTOVANJE VSEKAKOR JAVNOSTI ZELO ZNANIH OSEB NAROČENO IN PLAČANO. IN KOLIKO, SEVEDA.

Ne bomo odnehali, a bodo morda prej nove volitve, preden bodo računi za dopust Janševih postali javni.