Park slovenske himne je ena od najbolj bizarnih odločitev oblasti Matjaža Rakovca. Gre za del zemljišča ob Prešernovem gaju, ki naj bi ga spremenili v park počastitve slovenski in vojaški himni. Teksta sta res napisala v gaju pokopana pesnika, a o melodiji, ki daje dejansko vsebino himni, sprva ni bilo govora. Ali ga je bilo malo...NEKAJ METROV PROČ JE ZANEMARJENO MESTNO ZEMLJIŠČE KJER JE (BIL?) BOTANIČNI VRT (ALI JE ŠE KAR JE OSTALO...), KI PA NIMA TAKO UGLEDNIH (?) POLITIČNIH BOTROV. Kdo nam je podtaknil Mateja Tonina v Kranj in po kakšni ceni?

1.

NSi Kranj je z dvema glasovoma nepomembna stranka v mestnem svetu. A ima izredno načelno držo do kranjskih problemov. In tako so bili jasno proti drobljenju občine in igralnici. Toda Toninova vloga se pojavi drugje: v parlamentu je NSi glasovala proti drobljenju občine, ki je (bil) projekt Janševe SDS z asistenco kranjskega politika Branka Grimsa. To brez vloge predsednika stranke ni mogoče....

2.

Matej Tonin je pripravil svojo kandidaturo v volilnem okraju v Kranju precej strateško - zavedno ali nezavedno. Začel je obiskovati Kranj in tako se je znašel tudi v natečajnem postopku za park, ki naj bi bil odraz kranjske domovinske zavesti. Lepo, če ne bi NSi tukaj bila posredno še kako vpletena: cerkev zemljišča ne bo podarila ali prodala, park bo na njeni zemlji pa podeljena stavbna pravica gor ali dol. In katera stranka je najbolj blizu cerkvi (poudarjamo: cerkvi, ne veri...)? In tako je prvak NSi postal kandidat v Kranju in okolici in se začel pojavljati vse večkrat...

3.

Afera z dopustom kmetijskega ministra pa v središče postavlja NSi. Kandidata sicer umakniti ne morejo, poslanskega mandata pa itak ne bo videl. Ga bo njegov politični boter Matej Tonin? Ki se je javno postavil na njegovo stran? Ki je podprl vsaj sporna, če ne kriminalna dejanja v tej zgodbi za nekaj sto evrov!? Da ne bo pomote: s tem je predsednik stranko sam postavil na stran nekoga, ki si pusti plačati dopust nekomu, ki je bogat in je (bil) posredno in neposredno vpleten v spor podjetja z državo. To podjetje - to je paradoks svoje vrste - je doma v Žabnici in sodi v kranjsko občino. In KŽK je zdaj prelomnica: ali podpremo te mahinacije ministra, ki politično dejansko predstavlja "dead meat" (mafijski izraz) in z njim NSi in njenega predsednika, ki to zagovarjata - ali pa ne. Odločitev bo v nedeljo.

POLITIČNA IGRA ZA POSLANSKI STOL MATEJA TONINA SE JE ZAČELA IN KONČALA V KRANJU. NOBENEGA DVOMA NI, DA MU JE PRI TEM BILA V OPORO OBLAST MATJAŽA RAKOVCA. ČE BI IMELI KAJ PONOSA, BI TONINA PREČRTALI IZ URADNIH RAZPISNIH POSTOPKOV ZA PARK, KI JE V BISTVU NAJVEČJA PROMOCIJA ZA NSi. BOMO DRLI V PARK IN SLAVILI HIMNE ALI BI ŠLI RAJE V BOTANIČNI VRT, KI JE NA DRUGI STRANI PREŠERNOVEGA GAJA OGLEDALO ČVEKARIJ O "ZELENEM KLRANJU", "POSVOJITVI DREVES" IPD. ITD.

Politika je umetnost možnega. Zastonj dopust pa "program" stranke, ki neprestano poudarja vrednote (krščanske vštete). Za nekaj evrov pa te vrednote prodajo z lahkoto. TUDI V KRANJU?