Bil je lep večer, ko je propadla javna televizija. Pred očmi vseh nas. Ni krivca, oziroma je odgovoren za to samo eden: samozvanec v voditeljski vlogi. Nič me ne moti, če je Janšev do obisti, da je pa diletant pa je druga zgodba. Jaz ga plačujem, da ne zna voditi oddaje, da je pristranski do bolečine, da ga zapustijo kot politega cucka. To je zlom profesionalizma. To je konec novinarstva kot ga poznamo.

Kaj storiti v nedeljo, bo odločil vsak sam. Zagotovo pa moramo vsi skupaj poskrbeti, da "pirkoviči" vseh vrst in političnih pedigrejev in prepričanj ne bodo več imeli v rokah javne televizije. Kajti to je bila Pirova zmaga tistih, ki so odšli: sodelovali so v cirkusu, ki se mu reče politična menažerija najslabše vrste.

Strah nas mora biti, kaj smo uspeli v treh desetletjih narediti iz države. Nikdar, ampak res nikdar, ni bilo stanje tako, če vlade ni vodil Janez Janša. To ni agitacija, to je dejstvo. Mojster razdora in delitev je danes zvečer posredno preko svojega lakaja razdelil narod dokončno in trajno. Tega ne razume in nikoli ne bo razumel. Kot je sledil Titu in partiji danes morajo njegovi slediti njemu. In pred kamerami nacionalne televizije smo danes videli, kam to pelje.

Sam ne bi odšel iz studia, ker ne morem tudi iz države Slovenije: moja država je in vanjo še verjamem. Ko pa vidim "počivalške" in "tonine" in ostale, me je groza, ker so z današnjim "Pirkovič showtime" padamo res na dno dna.

Blamaža javne televizije je blamaža naše družbe in njene politike. Za to smo odgovorni vsi. Odločimo se tako, da ne bomo več zardevali ob tej - oprostite - tolovajski druščini, ki naj bi nas vodila. Pa nas dejansko sramoti in poglablja strankarske, ideološke prepade v katere pa mora pasti sama. Že 24.4. 2022 bomo kot vedno odločili prav.