Štejem zadnje dni, ko sem nezaposlen - a nikakor brezposelen. Berem in kaj tudi napišem. Imam pa tudi še dokaj dober spomin. In se spomnim, kako je bilo takrat, ko smo na Dnevniku Miranu Lesjaku izglasovali "nezaupnico", lastnik Bojan Petan etc. pa se je nanjo po.... in seveda novinarskega lisjaka ustoličil in je na istem stolčku dandanašnji. Ko sem prebral, kako se pod njegovo uredniško taktirko časopis norčuje iz početja na državni in vse bolj Janševi televiziji, sem se strinjal. Z vsem. Le s tem ne, da je v kolofonu istega medija, ki opozarja na druge človek (urednik....), ki ima približno enak status in vlogo (odstotki gor ali dol, načelnost se meri z dejanji...). PREPROSTO: MIRAN LESJAK SE NORČUJE IZ JAVNE TV HIŠE, OBENEM PA JE SAM PO VOLJI ZNANEGA LASTNIKA V POVSEM ENAKI VLOGI. LE DA PRI ENEM KADRUJE JANŠA=SDS=VLADA, PRI DRUGEM PA PETAN (NEKDAJ LDS). ZAPOSLENI NA DNEVNIKU IMAJO ŠE MANJ ALI NIČ MOŽNOSTI, DA SVOJE NEZADOVOLJSTVO S TEM LISJAKOM URESNIČIJO Z NEZAUPNICO KOT ZAPOSLENI NA TV SLOVENIJA, KI IMAJO ŠE EN POSKUS (PROGRAMSKI SVET), KI PA JE SEVEDA V ISTIH KREMPLJIH POLITIKE KOT DIREKTOR. KAR JE SAMO OBRAT NA DRUGO STRAN, PREJ JE NAMREČ LEVA POLITIČNA OPCIJA GOSPODARILA, ZDAJ JE TO DESNA.

Nimam kaj presojati, kaj počenja zasebnež kot lastnik medija s svojimi "potrčkoti" in kako jih odstavlja in postavlja, lisjak itak na koncu prelisiči vse. No, mene kot bralca pač ne. Še manj kot človeka, ki je pisal isti časopis 40 let in mu ne lisjak, ne lastnik nista na koncu rekla niti "na svidenje", če je "hvala" preveč. Zato je tole pisanje seveda osebno: tisti, ki tako rad pridiga o etiki in profesionalizmu vodi Dnevnik sedem let brez podpore zaposlnih. Prav, taka so pravila igre. DA PA SE POTEM NORČUJE IZ DRUGIH, KI POČENJAJO ENAKO ALI PODOBNO, JE SAMO DOKAZ HINAVŠČINE. IN SLEDNJO SEM PRI LISJAKIH TAKE VRSTE VEDNO NAJBOLJ SOVRAŽIL IN SE K SREČI ŽE PRED NEKAJ LETI REŠIL TEGA, DA SEM BIL HINAVEC TUDI SAM: LISJAKA NISEM NIKOLI MARAL, PRIZNAM - UŠEL PA SE MU ŠELE TAKRAT, KO SEM TO SAM ZMOGEL.

Ni mi žal, ker lahko zdaj tole zgoraj zapišem. In me politkomisar novinarske etike in profesionalnosti ne bo klical na zagovor in grozil, da trg dela deluje in mi pisal opomine pred odpovedjo. Zame se trg dela počasi zapira, za take lisjake pa ostaja.....