Veste kaj je osrednji problem kranjskega športa? Pomanjkanje denarja in kakovosti!? Slabi pogoji za delonajboljših!? Organiziranost in financiranje!? Napaka!

Osrednji problem je pisarna za AK Kranj. Ki ima enega tekmovalca, ki bo skakal na OI 2012! Kranj si zasluži skakalca, skakalec (in njegova starša) pisarno. Kjer bodo uradovali in šteli članstvo. Ampak: je pisarna problem? Niti ne, ker naj bi jo vzeli AK Triglav. In če je oni nimajo ali ne dajo, potem NK Triglav. Ideja? Podžupanje Nade Mihajlovič in tudi "naš" Marko skače si je tu malo kravžlal možgančke. In je našel rešitev, v duhu "linije, ki vlada"! Pa o tem smo že pisali, zvedelo pa se je, da je o tej pisarnici razpredal svet zavoda za šport. Kjer sedi predsednik AK Kranj. Ki je tudi član sveta zavoda. In brat naše podžupanje. In tako je krog sklenjen: kaj potem, če gre za družinski klub, ki je okvir interesov pač prilagodil dejstvu, da imajo odličnega športnika (resnično: po tej plati bi morali pisarno dobiti jutri)! In to je argument, vse ostalo pa prisila.

Zdaj se je rešitev našla. AK Kranj ima na razpolago pisarno. Ne eno, pet. Ne pet, deset. Ob sramoti naše mestne oblasti (botra sramote je ista podžupanja) stoji prazna hiša. Potemkinova hiša kranjske mestne oblasti. Ko so načrtovali novo tribuno, so predvidevali rušenje te hiše kjer so nekoč stanovali ljudje, nato so jo dobili športni uradniki in ostali. In je Zavod za šport sledil navodilom iz občinske stavbe in se racionalno preselil v stavbo olimpijskega bazena. Hiša je zdaj prazna. Stoji ob prav tako prazni podrtiji, imenovani tribuna. In vse to zdaj lahko dobi družina podžupanjinega brata "na čez"! Ker je podžupanja bila modra tudi tokrat: tribune ne bomo gradili zato, da bo prazna hiša ostala. In da ne bo prazna, jo bo naselil AK Kranj. Ki da lahko v vsako pisarno po enega člana kluba in bo pisarn še vedno preveč...

Tako je to v pomladnem kranjskem športnem centru. Hiša je prazna, ker naj bi jo po občinskih načrtih porušili. Saj jo verjetno bodo. Samo kdaj, tega se pa še ne ve....Morda pa ve podžupanja in z njo naša oblast, ki je podrla športnikom sanje in pravico do človeka vrednih prostorov? Bomo videli leta 2014!

Nada: "Veš, celo hišo dobiš, ne le ene pisarne!" Dušan: "To je naša oblast!"