Zgodba je umazana in grda. Kot je grdo, ko se politika vplete v šport, kulturo in še kam. Najhuje pa je, če se to počne na pritlehen, zvit, manipulativen način. Ubogi Gorazd Kužnik je moral izvršiti tisto, kar si je zamislila Nada Mihajlovič, kranjska podžupanja. Ki je sicer sestra Iztoka Prezlja, zame uspešnega in uglednega športnega funkacionarja. In slednji ni samo postal član odbora, ki nadzoruje Zavod za šport, zaželel si je še prostor v stari tribuni. Za "svoj" klub, ki ima 1 (enega) tekmovalca, ki je olimpijec, pravi športnik. Toda: če je teta podžupanja, potem temu klubu (AK Kranj=AK Prezelj) pripada prostor pod tribuno. In ker atleti niso navdušeni, uresničimo predlog Marka Trebca, ki bi moral vsak večer zmoliti molitev hvalnico NK Triglav. Ker je zaradi tega kluba in koga, ki mu je pomagal, preskočil v nogomet in iz nogometa na občino. Kjer daje oblasti všečne predloge: če se atleti nočejo odpovedati prostoru za klub podžupanjinega brata, vzemimo en prostor nogometašem. In to tako, da se bo klub strinjal. In to ne bo problem: predsednik Beno Fekonja si namreč drzne še kaj drugega kot ubogati podžupanjo s katero je v isti stranki! Namreč: na skupščini kluba ji da besedo kar na začetku in gospa postane "uvodničarka" kot so včasih na sejak ceka-jev uvodničarji bili glavni! In tako je športno-politični komplot med Triglavom, občino, AK Prezelj - sklenjen. In klub je izgubil prostor, ki ga ima skoraj pol stoletja. Seveda ne gre za to, ali prostor kdo potrebuje. Dejstvo je, da AK Prezelj v prejšnjih časih tega puča ne bi izvedel, zdaj ga pa je. Vsa čast Zavodu za šport, ki ni želel izpeljati "umazane igre" in je to morala storiti občina=podžupanja=Prezljeva sestra=funkcionarka SD=članica koalicije=....

Ob takih zgodbah se zgrozim: nas so tako pregnali iz prostorov oziroma nas stisnili tako kot so hoteli. Nogomet je še enkrat posiljen, tokrat z ženske strani. Ponižno je Gorazd Kužnik, sekretar kluba, sklonil glavo in pripravil pogodbo. In pomislite: na spletni strani NK Triglav z veliko piše, da je MO Kranj zdaj "pokrovitelj kluba". In je res: najprej je omogočila, da smo izgubili novo tribuno za dolga leta, potem je izginil denar, ki smo ga šli "fehtat" za klub in zdaj so nam vzeli še eno pisarno! Sponzor, da te kap! Vse to seveda z žegnom tistih, ki klub vodijo. In vseh tistih, ki kimajo in sklanjajo glave. Ker je med njimi veliko takih, ki so mi nekoč "lezli v rit na kvadrat in kubik", me to ne čudi. Ni ga med njimi, ki bi si upal reči, da se klubskega "premoženja" tako ne zapravlja. Pisarna kjer so vsi ogranjeni zgodovinski ostanki (slike, priznanja) Triglava je zakockana za nekaj drugega.

Vsak dan po 11.10.2011, ko sem znal reči ne in odšel, postaja sramota zame. Zaradi tega, ker bi tem ljudem moral že zdavnaj pomahati v slovo. Trdim, da jih Triglav ni vreden. Ne zaradi tega, ker "pomagamo klubu brez strehe nad glavo", gre za princip in načela. In kdor jih ima, mora reči: ne! Danes smo ob pisarno, včeraj smo bili ob denar, predvčerajšnjim ob tribuno. In jutri bo naše dečke sprejel župan, se prijazno smehljal in nastavljal medijski pozornosti. Za bruhat!

Manjka še napis: tu je doma AK Kranj, vstopajte posamezno (po eden, kolikor imamo tekmovalcev)!
V tej stavbi je pisarn toliko, da ima vsak član AK Kranj lahko po tri (najmanj). Stavba je izpraznjena, ker jo bodo porušili, ko bodo gradili novo tribuno. Torej: ob svetemnikoli ali "limburga meseca, ko bodo opice pri frizerju"! Racionalno? Vsekakor!