Podatki kažejo, da je od časa nastopa župana Mohorja Bogataja podjetje Stena doo iz Mavčič (lastnik Borut Dežman) za MO Kranj opravilo za okoli 350 000 evrov poslov. Kot je dejal g. Dežman ob našem klicu so v času, ko Mohor Bogataj ni bil župan, delali tudi pri prenovi njegove hiše na Selu pri Žirovnici. Zadnjič so za MO Kranj sicer delali leta 2005, tudi takrat je županoval Mohor Bogataj.

Podatki kažejo, da je podjetje Stena postalo tudi odličen partner Psihiatrične bolnišnice Begunje, ki jo uspešno vodi bivši župan, Damijan Perne. Na razpisih so v letih 2011 in 2012 pridobili za 350 000 evrov poslov in prej za to ustanovo sploh še niso delali. Gospod Perne je jasno zagotovil, da so namigi o tem, da naj bi isto podjetje delalo pri njegovem vikendu zlonamerni in neresnični. Stena je pri njih dobila posle na ustreznih razpisih kjer pa je ja jasno, da je vse pod nadzorom.

Ob Steni pa se v teh poslih občasno pojavi še podjetje Polom iz Suhe Krajine. Ja, prav ste prebrali - tam je podjetje registrirano. A očitno ne samo za "hotelske storitve", ker nam je Monika Golar, direktorica, povedala, da tudi v gradbeništvu delajo. In tudi v kranjski občini. Ker ona pač najame delavce in... Pomislite, kako je svet poln naključij: en račun so izdali tudi - Psihiatrični bolnišnici Begunje. Ni ravno lepo, a tudi gospa direktorica Poloma ni zanikala, da je zasebno tesno povezana z direktorjem Stene. Pa kaj potem, obe podjetji sta uspešni, posebej v letu 2012 jima je šlo odlično pri pridobivanju del na Gorenjskem. Čestitamo. In vnaprej zavračamo vsako branje med vrsticami, vsako zlonamerno interpretacijo zapisanega. Trma je samo opozorila na pridne, podjetne in sposobne. Pa naj bodo doma iz Mavčič ali Suhe Krajine, kajne!