Stranka Alenke Bratušek nam v Kranju ponuja za poslansko kandidatko samo predsednico, našo someščanko. V soboto smo dobili potrditev, da do zdaj še ni zmogla ustanoviti odbora svoje stranke v mestu kjer živi tudi generalni sekretar Jernej Pavlič (poslanec bo skušal sicer postati v Ljubljani...). Kar samo potrjuje tale zapis s spletne strani.

Ta okoliščina pa nas je spodbudila še k primerjavi. Kajti na jeseniškem koncu kandidira za poslanko še ena Alenka. Pavličeva. Mama generalnega sekretarja Jerneja. Nekoč že poslanka. Njen program? Jeseniške novice iz aprila 2022 so zgovorne glede GORENJSKE/JESENIŠKE/KRANJSKE BOLNIŠNICE IN GOSPA ALENKA JE JASNO ZAPISALA, ZA KAJ SE ZAVZEMA...IN SE BO ZAVZEMALA...

Toda gospa Alenka (predsednica in Kranjčanka) pa nam v imenu stranke (!) zagotavlja nekaj drugega glede BOLNIŠNICE V KRANJU! Da bi si Alenki razdelili bolnici tako, da bo ena na Jesenicah in druga (obe kajpak splošni) v Kranju pa celo tako pomembni stranki in političarkama ne bi pripisali!

Veste, kaj nam je prišlo na misel? Da nas nekdo nateguje kot se temu reče. No, ne nekdo....ker se v tem primeru morda da izluščiti, kdo. V našem primeru si dovolimo pripombo: Trme že ne....OBE GOSPE PA PROSIMO, DA SEDEJO SKUPAJ Z GERENALNIM SEKRETARJEM IN BO MORDA GLASOVANJE PRINESLO ODLOČITEV. KER SE JE JESENIŠKI KRANJČAN IN KRANJSKI JESENIČAN, KI KANDIDIRA V LJUBLJANI ŽE ZDAVNAJ OPREDELIL (MEDIJSKI ZAPIS POVZEMAMO KOT DOKAZ)