Prejeli smo pismo katerega navedbe preverjamo. In še jih bomo. Za igralnico/igralni salon gre. V Kranju, jasno. Ko smo objavili, da je igralnica Admiral (lastniki so avstrijski igralničarji, ki imajo v Sloveniji okoli 10 igralnih salonov...) ZELENI POKROVITELJ DOLGE MIZE, SMO DOŽIVELI SILOVIT ODZIV! Razloga za pokroviteljstvo elitne požrtije kranjske elite, nismo iskali - a so ga drugi.

1.

Igralničarji so preko vrha občine (zlasti stranka SD je bila z županom in podžupanom in podžupanjo močno za igralni salon v stavbi Tuš na Planini) skušali NEUSPEŠNO VSTOPITI V KRANJ. Pri tem je na koncu odločlilno potezo potegnila Janševa vlada, ki soglasja ni dala. V Kranju pa so glasovali takole....TUDI JANEZ ČERNE, KI SE ZAVZEMA ZA TO, DA IMAJO OTROCI ŠPORT IN - IGRALNICO TIK DVEH ŠOL IN NAJBOLJ NASELJENEGA DELA KRANJA. Na to "načelnost" smo bili opozorjeni, ker ima nadaljevanje...

2.

Političnim odločitvam ni kaj oporekati, Zato so jih izvolili Kranjčani in Kranjčanke. KAJ JE KDO KDAJ DOBIL ZA KAJ ALI ČESA NI DOBIL ALI IZPELJAL - PA BI MORAL, JE VKUP VPRAŠANJ O TEM, ZAKAJ JE TAKO VELIK DEL KRANJSKE POLITIKE IN SAM NJEN VRH (BIL) NA STRANI TUJE IGRALNICE? A imamo tudi kranjsko in sicer že okoli 20 let. Z vsemi soglasji države,

Zgodovinska stavba Kina Center je prenovljena, lastniki so zasebniki. A to je druga zgodba - NAJEMNIK IGRALNICE JE ENAK ŽE LETA IN LETOS JE ZOPET ZAPROSIL ZA PETLETNO PODALJŠANJE POGODBE = KONCESIJHE. TO PA PODELJUJE VLADA. A JE BIL VRH OBČINE PROTI IN POD DOPIS SE JE PODPISAL PODŽUPAN ČERNE: KRANJ JE TERJAL OD DRŽAVE, DA IGRALNI SALON V KINU CENTER NE DOBI VEČ KONCESIJE....To je marsikoga začudilo, zadeva je dobila prostor v medijih /Necenzurirano/ z naslednjimi povzetki in izjavami:/poudarjamo, da gre v naši zgodbi za igralni salon v sklopu objekta/

3.

Zvdeli smo, da vlada ni sledila "kranjskemu pritisku" tudi zato, ker se dejansko ni nič bistvenega spremenilo in dejansko navedbe MO Kranj držijo že - dvajset let! DO LETOS NISO ODTEGOVALI SOGLASJA, ZDAJ PA SO GA IN TO LE MALO PO TEM, KO V KRANJ NI USPEL PRODRETI TUJI VELIKI PODJETNIK, KI JE ZDAJ - ZELENI POKROVITELJ!? Kako rešujejo ogljični odtis po igralnicah po Sloveniji, vedo pač oni in pa Matjaž Rakovec in Klemen Malovrh kot botra tega dogodka.

EKO 100 RULETAMI IN AVTOMATI IPD.? KI JE ZDAJ POKROVITELJ ELITNEGA DOGODKA - MO KRANJ? Da so med tistimi, ki podpirajo to požrtijo na naš račun številni POSLOVNI PARTNERJI MO KRANJ, KI PREJEMAJO MILIJONE IZ PRORAČUNA, JE LOGIČNO: BOŠ PRISPEVAL KAJ ZA TOLE, ALI PA....JE MOŽEN SCENARIJ, KI SE GA VERJETNO MARSIKDO ZAVEDA. Podjetje Admiral pa v Kranju ni prisotno ali pa bi morda lahko bilo?

4.

Vlada RS je torej koncesijo podelila, ker v kranjskih argumentih v šolah in vrtcih blizu igralnega salona ni novih dejstev.; do zdaj so v Kranju salon tolerirali, od letos ne več? V čigavem interesu? TO JE NAMREČ STALIŠČE OBLASTI MATJAŽA RAKOVCA, KI JE V KRANJU HOTELA ENORMNO VEČJI IGRALNI SALON V NA MOČ PODOBNEM OKOLJU OZIROMA V NAJBOLJ NASELJENEM DELU KRANJA. In za to je bil Branko Grims, poslanec. In za to sta bila oba sedanja podžupana Kranja - tudi tisti, ki terja od države, da omogoči šport za otroke!? NAČELNO? ENAK KRITERIJ DO VSEH?

"Ne želim polemik ali česarkoli. Bil sem pri županu, da pojasnim, kako delamo. Imamo do 15 zaposlenih, ki prejemajo redne plače. Zavedam se, da salon s svojo vsebino koga tudi moti. Lahko pa izrazim samo začudenje, da smo do zdaj za občino bili ustrezni, zdaj ne več. V bližini ni novih šol, vrtcev - je le povečana šola pri Prešernnovem gaju ampak na lokaciji kjer je šola že ves čas. O tuji konkurenci ne presojam, vsak se trudi po svoje. Letno ima mestna občina od našega salona okoli 300 000 evrov približno," je dejal BORIS KITEK, ki vodi Casino Cezar v Kranju, doma z Jesenic: "NISEM ODPIRAL JAVNE POLEMIKE, SEM PA PREPRIČAN, DA JE TREBA Z OBČINO SODELOVATI,KER PAČ V TEM OKOLJU DELAMO."