Pomislite: tik ob novi OŠ Janeza Puharja je na občinski zemlji park, ki ga ureja Hortikulturno društvo Kranj. Je prelep košček Kranja (zemlja pa je kajpak občinska), ki pa propada. Oziroma bolje: usiha. Kljub skrbi nekaj tistih, ki mu posvečajo ljubezen...

Le sto ali manj metrov proč je za Park slovenske himne (ki je napačno ime z napačno vsebino) kranjska mestna oblast hoče nov park - na zemlji, ki je v lasti Cerkve, župnije Kranj. Vsaj 80 000 evrov naj bi namenili za nekaj kar je "politična tvorba" kljub dobremu namenu! Pa poglejmo, koliko je MO Kranj namenila za Botanični vrt....

1.

Gospod župan Rakovec problematiko Hortikulturnega društva pozna....a ob milijonih za šolo v bližini in ob načrtih, da z ministrom Toninom in predsednikom Pahorjem in župnikom Nagličem odprejo nov park, je kranjska obnlast pozabila na tole privlačnost mesta!

2.

V vseh teh letih so kranjske oblasti društvu namenile 4500 evrov? Za novi park pa 80 000, a je to šele začetek! In za park na svoji zemlji kjer prostovoljci skrbijo za naravo, pač ni bilo denarja. Morda - bodo rekli - ni bilo vloge, potem pa nič ne morejo...Kdo je dal vlogo in idejo in zamisel o novem parku NA OBČINI ŠE NISMO ZVEDELI, A BOMO!

3.

Botanični vrt v Kranju je biser narave. Po zaslugi občanov, ne občine. In zdaj naj bi na drugi strani naredili park nečemu kar so po vsebini in obliki zgrešili? Bomo to dopustili?

Gospe in gospodje, tole pa je zgodba o sramoti in zapravljanju našega denarja za političen projekt!