Tole smo kot "ponovitev" poslali pred kratkim in konec tedna prejeli odgovor Klemena Malovrha, direktorja Zavoda za turizem Kranj, ki ga objavljamo (v nanizanki...):

SUM TRME POTRJEN: GOSPA ABRAM /IZHAJA IZ KRANJA KJER IMA PRIJATELJE IN - NA PRIMER - SOŠOLKE IN SOŠOLCE/ JE BILA IZBRANA KOT EDINA KANDIDATKA IN JE KADER KLEMENA MALOVRHA. A VSAJ NA OBČINSKI IN DRŽAVNI RAVNI TAK IZBOR TUDI PRI ENOSTAVNIH POSTOPKIH NI OBIČAJEN. A MALOVRH GA JE Z ODOBRAVANJEM ODGOVORNIH V SVETU ZAVODA IZVEDEL IN NAJEL SODELAVKO.

PODATKI KLEMENA MALOVRHA SO SEVEDA ZGOVORNI IN POMENIJO NASLEDNJE:

1.

19.10. 2020 JE GOSPA ABRAM URADNO ODPRLA STATUS SAMOSTOJNE PODJETNICE.

2.

19.10.2020 JE POSTALA SAMOSTOJNA PODJETNICA IN ISTEGA DNE JE PODPISALA POGODBO S KLEMENOM MALOVRHOM IN ISTEGA DNE JE ZAČELA DELATI NA PROJEKTU IN ZA ISTI DAN JE SVOJE STORITVE ŽE ZARAČUNALA. VSE SE JE ZGODILO V ENEM SAMEM DNEVU KAR JE ZA OBIČAJNE KANDIDATE ZA OBIČAJNE POSLE SEVEDA - NEMOGOČE.

Tole je poročilo o delu za oktober 2020, ko se je zgodil "dan čudežev" in je potem gospa za to delo prejela preko 1100 evrov plačila /vsi viri so uradni - ZTKK, ERAR IPD./ DOVOLIMO SI PRIPOMBO: JE POTEM ČUDNO, DA JE ZA TAK SCENARIJ GOSPOD MALOVRH POTREBOVAL MESECE IN MESECE, MI PA FORENZIČNE SLEDLJIVOSTI DOKUMENTOV SPLOH (ŠE) NISMO PREVERILI. SVOJE DOKONČNE ODGOVORE JE SVETU ZAVODA DAL 25.1.2022. TRMI PA PO ZGORAJ ZASTAVLJENIH VPRAŠANJIH....