Tole gre pa res čez vse meje: odgovor, ki smo ga prejeli od MO Kranj na kratko potrjuje vse zapisano na Trmi:

1.

Park slovenske himne v uradnem gradivu komajda omeni avtorja uglasbitve, ki sta vsaj za igranje in petje himne - ključna. BOLJE ZAPISANO: HIMNA JE TO ŠELE, KO JE V USTREZNI GLASBENI OBLIKI KAR SO ODGOVORNI PREZRLI, POZABILI IPD. Uradno gradivo prinaša tole kot edino ustrezno pojasnilo himni Slovenske vojske in državni himni. A TO NI NIČ DRUGEGA KOT URADNA RAZLAGA IZ URADNIH DOKUMENTOV !

2.

Potem pa sprenevedanje, ki mu res ni para. Odgovorni za obveščanje javnosti v MO Kranj so nam poslali še tale odgovor:

Zdaj pa preberite še sporočilo za javnost kjer boste seveda našli povzetek gradiva/naloge in "z mikroskopom" iskali "kako bosta avtorja uglasbitev prav tako ustrezno izpostavljena" O NJIJU NE GOVORI NITI PODŽUPAN, NITI NI ZANJU MESTA V PROJEKTNI NALOGI, NITI SPLOH NJUN POMEN - PROSTO PO G.GOBCU - NI OBDELAN IN POJASNJEN.

To smo prejeli z občine!? Potrdili so naše navedbe o zgrešeni vsebini parka oziroma njegovem imenu in namenu. Podžupan Kranja Janez Černe to nazorno pojasni. In kje sta avtorja obeh himen oziroma skladatelja v tem odgovoru prisotna? V eni vrstici je omenjen en od obeh. ENAKOPRAVNO? ODLOČITEV STROKE?

Torej?