Zaman smo čakali na obljubljeni odgovor odgovorne za odpadke pri Komunali SIMONE BERGANT, odgovoril nam je direktor MATJAŽ BERČON. Najprej o tem, da dejansko Komunala (še) ne more točno zmeriti, koliko odpadkov ste pripeljali na zbirno mesto v Zarico (npr. zeleni odpad):

Tehtnico torej pomaga "izboriti" tudi Trma. si, ki se je pri vsem skupaj zanašala zlasti na tolmačenje (prispevala ge je pred časom prav Bregantova....) o odloku, ki je zavezujoč za vse...IN KJER JE JASNO ZAPISANO, DA UPORABNIK IMA PRAVICO, DA MESEČNO 1 KUBIČNI METER ODPADKOV ODDA ZASTONJ...

Primer, ko podpišeš, da si oddal 3 kubike (in je dva treba plačati), je bil za gospo Bregantovo nerešljiva uganka - KER JE UPORABNIK DOBIL RAČUN BREZ POPUSTA, PRIZNANEGA ZA 1 M3 ZELENEGA ODPADA, KI MU GA NI TREBA PLAČAT. DIREKTOR BERČON JE ZAPISAL ODGOVOR, KI POVE VSE:

Radi bi dodali samo tole: NE POTREBUJEMO DOBRE VOLJE GOSPODA DIREKTORJA ZA KUBIK, KI NAM PRIPADA PO ODLOKU PO KATEREM POSLUJE ON IN JAVNO PODJETJE. GRE TOREJ ZA NAPAKO, KI JO JE KOMUNALA STORILA IN JO BO POPRAVILA...DOKAZI TO PA TAKI: