Evropska destinacija odličnosti ali "nategancije"!? Ko smo na spletni strani Zavoda za turizem Kranj iskali (in ni ravno lahko početje), katere filme so lahko obiskovalci to poletje gledali na Vovkovem vrtu, smo našli samo enega, ki bi lahko bil oziroma je v svoji karikaturi bil predvajan... Režiser Ferreri ga je poslen točno pred pol stoletja, v Kranju so ga vrteli 7.9.2023!

Neverjetno, a resnično: NOBENEGA FILMA NI BILO NA SPOREDU, NOBENEGA FILMSKEGA VEČERA NI BILO - A PLAKATI SO ŠE VEDNO PO MESTU IN NA SPLETU JE TA POTEMKINOVA VAS ŠE VEDNO PRISOTNA. ZAKAJ? ZATO, DA NEKDO PREJEMA DENAR ZA TA PROGRAM ALI ZATO, DA NAS OPOZORIJO NA NESPOSOBNOST KLEMENA MALOVRHA, DIREKTORJA ZAVODA ZA TURIZEM IN KULTURO KRANJ?

Ja, res je: Velika požrtija je bila, ampak ne kot film - kot resničnost. Na istem mestu kjer naj bi bili ob četrtkih filmski večeri vse poletje - a ni bilo niti enega. Uslužbenka ali "dežurna" v soboto na info točki zavoda pa nam prostodušno pove, da "tega pa ni bilo" in da "je to preveč zanjo", ko vprašamo: zakaj ne?

"Velika požrtija" je klasika svetovne filmske zgodovine. Dolga miza pa je "zavarovanje" Klemena Malovrha (na sliki s partnerko - desno) v obliki od MO Kranj postavljenega nadzornika v svetu zavoda - Marka Čehovina, izredno pomembnega sodelavca župana Matjaža Rakovca in partnerja šefice njegovega kabineta Katje Štruc. TA FILM SE JE ZGODIL, NOBENE FILMSKE PREDSTAVE NA VOVKOVEM VRTU OZIROMA DVORIŠČU GORENJSKEGA MUZEJA PA NI BILO.... In direktorju ne bo padel las z glave, kajne?