Danes je gospod Ržen član OBČINSKE KOMISIJE ZA FINANCE, je pa tudi ustanovni član Svobode v Kranju in tam najdete tudi poslanko in predsednico sveta KS Primskovo, ki je PREKINILA POGODBO O TAJNIŠTVU KJER JE POSLE OPRAVLJALA SONJA MAŠIČ PREKO THOMASA KRELJA SP.!! Gospod Ržen ni želel govoriti o svojih poslih, a TONI DEL FABRO je bil naravnost zgrožen!

"Kosem postal predsednik sveta KS Planina, sem seveda pregledal poslovanje. Ugotovil sem, da nas stane tajnica KS skoraj polovico proračuna KS! Okoli 7000 evrov je KS Planina plačala Tari Peternell preko študentskih napotnic. A s Taro ni imela KS nobene pogodbe, imela pa jo je s Thomasom Kreljem, podjetnikom...a slednji ni izstavil nobenega računa. Opozorili so me, da je bila dejansko tajnica SONJA MAŠIČ, Tara pa je njena hči. Takoj smo prekinili vse take prakse, tajniška dela opravljam sam in brezplačno in to mi vzame 10 minut dnevno! Izplačana vsota pa je pomenila okoli 500-600 evrov prihodkov za domnevno tajnico, ki sploh ni imela ustrezne pogodbe!

Gospod Ržen, ki je očitno posloval z javnim denarjem z Mašičevo/Peternellovo, za nas ni hotel povedati nič. Da ga to več ne briga, da s tem nima nič, da...IN JE ODLOŽIL SLUŠALKO! Pa ne bo držalo, ker je gospod Ržen danes pomembne OBČINSKE KOMISIJE ZA FINANCE KAR POMENI SEVEDA VPLIV NA FINANCIRANJE IN TUDI ODLOČANJE! Kar je seveda samo dokaz, da v naši občini javni denar žal odteka na vse mogoče načine!

Pred sedmimi leti je javnost zvedela, da SONJA MAŠIČ, mestna političarka iz Več za Kranj, deluje najmanj v dveh KS, ki sta imeli prostore na istem hodniku v stavbi v Kranju. ODKRILI SMO, DA JE BILA DO ZDAJ TUDI TAJNICA KS HUJE KJER JE PREDSEDNICA IN TAJNICA KS PRIMSKOVO, OČITNO PA JE OBVLADOVALA DOLGA LETA TUDI KS PLANINA. Mesečni prihodek iz teh "poslov", ki jih je potrdil tudi "podjetnik za krinko" Thomas Krelj je pomenil mesečno približno 1500 evrov prilivov v žep mestne svetnice! PROSILI SMO ZA ODGOVOR TARO PETERNELL, KI NAM NI ODGOVORILA, SANDI RŽEN PA TUDI NE. Toni Del Fabro, ki je funkcijo prevzel letos, pravi: "Nisem mogel verjeti, kaj se je dogajalo. Prejšnje vodstvo naj bi za pet let podaljšalo pogodbo s Kreljem pred koncem mandata in take stvari me prepričujejo, da je šlo pri vsem kar sistemsko početje z udeleženci, ki so bili med seboj povezani! V KS PLANINA ŽELIMO UREJENO DELOVANJE IN NE TAKEGA POČETJA!", je dejal in dodal, da ima seveda vse dokumente o "tajnici, ki ni bila tajnica in podjetniku, ki ni bil tajnik..."

Podžupanja Kranja iz VRST SD KOT ŽUPAN RAKOVEC IN PODŽUPAN ČERNE je odgovorna za delo KS. Ko smo opozorili na početje mestne svetnice Mašičeve, so nam odgovorili, da bodo nepravilnosti na Hujah reševali kar tisti, ki so zanje odgovorni /Mašičeva/, KS Primskovo pa bo pogodbo z njo prekinila. ZA KS PLANINO SPLOH VEDELI NISMO, KER NAS JE NA TO OPOZORIL OBČAN - OČITNO PA TUDI NA OBČINI POJMA NIMAJO, KAKO DENAR ODTEKA IZ TREH KS ZA TAJNICO, KI SO URADNO SPLOH NI IPD.