Lea Bidovec, samostojna svetnica, nam je povedala, da je seja sveta Zavoda za turizem in kulturo potekala v sredo: POGOVORILI SMO SE O POROČILU DOGODKA DOLGA MIZA KJER JE IZKAZANA MANJŠA IZGUBA. OB TEM PROJEKTU PA JE ŠE NEZNANO, KAKO JE NAJEL DIREKTOR ZUNANJO SODELAVKO KAR BO ŠE POJASNIL. GLEDE SNEMANJA SPOTA IN POGODBE PA BOMO PREVERILI, ALI GRE ZA POSLOVNO SKRIVNOST OZIROMA ALI JE TO DOSTOPNO JAVNOSTI IN ZATO TEGA NE MOREM KOMENTIRATI. Gospa Bidovec ni ne potrdila, ne zanikala številk, ki smo jih glede sporne pogodbe prejeli in pomenijo 6500 evrov stroška za ZTK oziroma proračun.

Tole pa je odgovor Klemena Malovrha Trmi z obljubo, da bo ostale odgovore poslal, ko bo svet zavoda obravnaval sporočilo in zato jih pričakujemo.

1.

Prireditev je prinesla izgubo. Dejansko so jo z udeležbo in prispevki plačala podjetja, ki večinoma sodelujejo z MO Kranj poslovno oziroma so od nje celo odvisna. Povsem jasno pa je, da vsi jedci niso plačali "dobodelnih 60 evrov" kot je zagotavljala koordinatorka dogodka in primer JGZ Brdo je naravnost grozljiv : posodili so državni pribor, jedli pa štirje zastonj...

2.

Prireditev je organizirala, koordinirala zunanja sodelavka, ki je prejela od ZTK do zdaj 19 800 evrov. Kaj je še delala za ta znesek, ne vemo. Vemo pa, da direktor do zdaj ni pojasnil niti svetu zavoda, kako je najel izvajalko. Postopek javnega naročanja je pri tem običajen, na MOK nujen.

3.

Ali je promocija Kranja res to, da plačujemo glasbenikom (brez namena slabšalnosti ali celo umetniške ocene) nesporno nedokazane kakovosti snemanje v Kranju, naj presodijo odgovorni. Za nekatere kontaktirane poznavalce je omenjeni spot "cenen izdelek za splošno rabo". Toda: Kranj = Prešernovo mesto, kajne? Potegovali smo se za kulturno prestolnico, kajne? Zdaj pa na tak dvomljiv način plačujemo zasebnikom, ki so namesto, da bi za snemanje plačali - mastno zaslužili!

TRMA NI IN NE BO NIKDAR OCENJEVALA, ALI JE BILO PRI VSEM SKUPAJ KAJ NAROBE, NEZAKONITO. SMO PA EDINI JAVNO VPRAŠALI IN ODGOVORA NISMO PREJELI V ZAKONITEM ROKU. RAVNO NASPROTNO: NAJMANJ 5 DNI JE KLEMEN MALOVRH POPOLNOMA MOLČAL. KOT SMO ZVEDELI NEURADNO PA JE Z VSEM SEZNANJEN VRH MO KRANJ. KONEC KONCEV JE EDEN NAJBOLJ VPLIVNIH ŽUPANOVIH SODELAVCEV ČLAN SVETA ZAVODA IN SI JE NA DOLGI MIZI ZASLUŽIL CELO SEDEŽ POLEG DIREKTORJA MALOVRHA. TO PA SO INDICI, DA NI NAKLJUČJE, DA DIREKTOR JAVNEGA ZAVODA SKLEPA POGODBE, KI NAJ BI BILE POSLOVNE SKRIVNOSTI ČEPRAV TO NISO, KER SO PLAČANE Z NAŠIM DENARJEM. IN PRIŽIGA LUČKE PRED ŽUPANOM. IN OBTOŽUJE NOVINARJE ZA BODOČE POSLOVNE ZDRSE, SAM PA ORGANIZIRA DOGODEK, KI JE KONČAL V RDEČIH ŠTEVILKAH....IZGUBO KRIJEMO MI....