"Svet zavoda je podprl direktorja in tudi samo prireditev Dolga miza. Seveda pa smo kot organ nadzora za to, da so vsi projekti finančno ustrezni!" pravi predsednica sveta Zavoda za turizem in kulturo, samostojna svetnica Lea Bidovec.

Iskreno: nas podpora "svojemu direktorju" ne zanima, ker je - logična. Kako ne podpreti tistega, ki si ga sam izbral? Klemen Malovrh ima nad sabo varen dežnik in zato se tako obnaša pa je zaključek glede na to, da odgovorov novinarjem ne dostavi mesece dolgo. LOGIČNO PA ZDAJ RAZUMEMO TUDI NAPAD NA MEDIJ TRMA, KI SE MU JE ZGODIL PRED MESECI, KO NAS JE - POMISLITE - OBTOŽIL ZA MOREBITNE POSLOVNE NEUSPEHE DOLGE MIZE V PRIHODNJE. MIMOGREDE: PA SE MU JE ZGODILA IZGUBA ŽE PRI TEM DOGODKU KJER TUDI ZAVODU ŠE KAJ O NJEM DOLGUJE...

Podporo imajo torej naslednje zadeve, ki jih izpostavljamo že mesece:

1.

Najem in plačilo za javnosti neznan obseg ur, vsebine dela zunanje sodelavke, ki je prejela slabih 20 jurjev. Kdo jo je tja usmeril, kako jo je najel gospod direktor pa bo prej ali slej jasno. PODPORA TAKEMU POČETJU MESTNEGA URADNIKA IN ČLANA SVETA ZAVODA TER MESTNIH SVETNIKOV (PREDSEDNICA IN PREDSEDNIK SVETA ZAVODA) JE TOREJ NA MESTU. IN SEVEDA PREDSTAVLJA PODPORO ŽUPANA IN OBLASTI, KI JE KLEMENA MALOVRHA USTOLIČILA.

2.

Plačilo promocije (za nas "promocije") v znesku (do) 6500 evrov za to, da promocijski spot dejansko Kranja ne identificira, je možno in prepuščeno odločitvi strokovnjaka kot je direktor zavoda za turizem in kulturo. Opala: strokovnjak za promocijo, video spote in njih učinke je malo nazaj točil pivo in organiziral "žurke" bendov v lokalu?! Reference so nesporne, kajne. PODPORA OBČINE&OBLASTI TAKEMU POČETJU PA JE TUDI LOGIČNA, RAZUMLJIVA. KER VSAKA TAKA ODLOČITEV ODRAŽA RAVEN TISTEGA, KI JO SPREJME IN TISTEGA, KI JO PODPIRA. PREŠERNOVO MESTO SE JE ODLOČILO, DA SO NPR. POLKAHOLIKI PRAVA PROMOCIJA KRANJA. O CENAH PA RAJE NIČ - ISTI "MENEDŽER" JE OD DRŽAVE V TEM ČASU PREJEL CCA 50 000 EVROV POMOČI IZ PRORAČUNA, KRANJ PA JE (S PODPORO SVETA ZAVODA) NAJEL ŠE "NJEGOVA" IZVAJALCA V PAKETU Z LUČKAMI. MIMOGREDE: V LJUBLJANI PO ODLOKU PLAČA TISTI, KI TO ŽELI 800 EVROV TAKSE NA DAN, ČE SNEMAŠ V MESTU. KRANJ PA PLAČA 4000 EVROV ZA TO, DA PRIDE NEKDO SNEMAT....V FIČKU Z MB REGISTRACIJO! PODPORA SVETA ZAVODA POMENI, DA SE OBLAST STRINJA S TEM.