Ali je smučišče pod Joštom kjer je danes gozd projekt našega župana Rakovca, ki je do zdaj naredil vse potrebno, da bi projekt umestili v prostor in je to mestni svet kot osnutek podprl? Ali je to projekt, ki naj bi ga domači partnerji izvedli do pridobitve dovoljenj, plačali pa naj bi ga tuji skladi oziroma tuj kapital. Toda: KAKO JE MOGOČE TAK PROJEKT SPREJETI KOT KRANJSKI, MESTNI, OBČINSKI, ČE O TEM, KAJ NAJ BI BILO Z NJIHOVO LASTNINO DO DANES NISO ZVEDELI NIČESAR LASTNIKI ZEMLJIŠČ V BESNICI IN TUDI ŠIRŠE (SO TUDI IZ LJUBLJANE)? Pridobili smo nekaj dokumentov:

1.

O naložbi ocenjene in približne vrednosti 100 milijonov je odločal - kolegij župana Rakovca. Že leta 2020. Vendar PA NI ZNANO, KDO SO VLAGATELJI V PROJEKT, KI SE ŠE SPREMINJA IN NI DOKONČEN? O TEM NIHČE NE ŽELI JAVNO SPREGOVORITI. Umestitev v prostor pa bo dokončna, ko bo mestni svet v drugem branju po javni razpravi sprejel odločitev o ŠPORTNEM CENTRU JOŠT PRI BESNICI.

2.

Župan Rakovec je krajevni svet seznanil o projektu šele potem, ko je MO Kranj dejansko storila že veliko za njegovo prostorsko umestitev. Pridobljena so številna soglasja, potrebna za zeleno luč projektu. DO ZDAJ NI MOK NITI Z BESEDICO OBVESTILA JAVNOSTI O TEM, KAKŠNA POZIDAVA OZIROMA POSEG V PROSTOR NAJ BI SE ZGODILA POD JOŠTOM.

TA DOKUMENT JE NARAVNOST ŠOKANTEN:

*PREDSTAVLJA NAČIN, KAKO SE IZOGNITI TEMU, DA SE GRADI NA DELNO POPLAVNEM ZEMLJIŠČU

*PRI POBUDNIKIH 100 MIO VREDNEGA PROJEKTA NI PODATKA....KDO TOREJ SO? ZAKAJ SE SKRIVAJO IN KDO JIH SKRIVA PRED KOM?

/SE NADALJUJE NA TRMA.SI/