IGORJA VELOVA, ŽUPANSKEGA KANDIDATA, NI V JAVNOSTI ŽE OKOLI 10 DNI. NI SE ODZVAL NA NOBENO SOOČENJE V TEM ČASU, NJEGOVA LISTA ZA RAZVOJ KRANJA JE OSTALA BREZ TISTEGA, KI JE NJEN NOSILEC. O TEM, KAJ SE DOGAJA S POLITIKOM, KI JE ZADNJA LETA BIL NEPRESTANO PRISOTEN V POLITIČNI OBLASTI KRANJA (TUDI PODŽUPAN PRI ŽUPANU PERNETU), SMO VPRAŠALI KAR NJEGA:

"Saj vidš po glasu, da nisem v redu. Bolan sem in doma. Več o tem ne želim govoriti, tudi o kampanji sami ne." Saj veš, da je to edini primer v politični zgodovini mestne občine, da kandidat za župana med kampanjo izgine? "Pustiva, ne bi zdaj o tem," je dejal Igor Velov, ki je z intonacijo glasu podkrepil svoje stanje. Za njegovo "abstinenco" so torej zelo verjetno zdravstveni razlogi, ki pa so stvar zasebnosti in o njih ne ugibamo.

IGOR VELOV KANDIDIRA ZA DRŽĆAVNI SVET IN ZA ŽUPANSKO MESTO IN VELJA TUDI PREPRIČANJE, DA JE NJEGOV UMIK TAKTIKA POLITIKA, KI BI BIL DELEŽEN - KOT PRAVNOMOČNI OBTOŽENEC - NEPRIJETNIH VPRAŠANJ V ZVEZI Z AFERAMI KJER JE BIL UDELEŽEN (ODSTAVITEV Z MESTA DIREKTORJA AGENCIJE ZA VARNOST PROMETA, SPORNA NESREČA S SLUŽBENIM VOZILOM, PODKUPOVANJE V ČASU VODENJA AGENCIJE IPD.)

Nesporno gre za obnašanje, ki mu ni para v politični zgodovini Kranja po osamosvojitvi. Velja tudi prepričanje, da je v vsakem primeru tako sam kot lista zdaj v povsem podrejenem položaju, ker je umik (pa čeprav prisilen) med kampanjo zelo težko nadomestiti.

PS

Trma je Igorju zaželela vse dobro, Miran Šubic pa mu je izrazil pripravljenost pomagati: "Eno so politična prepričanja in projekti, ki jih - o te ni sprenevedanja - ne podpiram, drugo pa je pomagati komu, ki je v stiski," je dejal urednik Trma.si, ki je z Velovim nekoč vodil NK Triglav Kranj, ko je (p)ostal prvoligaš....