Ivo Bajec vodi nadzorni odbor, ki je pod drobnogled vzel poslovanje oziroma spoštovanje pogodbe, ki jo je podpisal "z nogo med vrati" prejšnji župan Boštjan Trilar in zajema okoli 1,2 milijona evrov za Zavod za kulturo in turizem Carnica oziroma za kulturne dejavnosti Škrlovca, Hiše Layer.

"TO, KAR SO TAM DELALI, JE RES NEVERJETNO. EN RAČUN SO POSLALI VEČKRAT IN VSAKIČ JE BIL PLAČAN. TAKO JE IZ STO EVROV STROŠKA ELEKTRIKE NA MESEC, NASTALO LAHKO 500 EVROV. IN NEKDO JE IZVAJAL HIMNO NA NEKEM DOGODKU, RAČUNI PA SO S TREH KONCEV PRIŠLI - TRIJE"

Seveda vse skupaj v zelo čudno luč vrže tiste, ki naj bi to omogočili in to je MO Kranj. Natančneje: urad za družbene dejavnosti (prej Nada Bogataj, zdaj Mateja Hrovat) kjer so vse to lepo plačali brez sleherne pripombe.

"TO JE BIL DEJANSKO NAMEN NAŠEGA DELA - OPOZORITI NA RAVNANJE TISTIH, KI NITI OSNOVNIH NALOG NISO OPRAVILI IN SO LAHKO NA OBČINO PRIHAJALI RAČUNI, KI SAO KAR TERJALI PREVERITEV. KO SMO IZDELALI POROČILO, SMO OD OBČINE DOBILI ODZIVNO POROČILO. KO SEM TO PREBRAL, SEM GA NA OBČINI - PA VEM, DA TEGA NE BI SMEL - RAZTRGAL. DOBESEDNO. BILA JE ENA GOSPA (DOMNEVNO MATEJA KOPRIVEC, KI ODGOVARJA ZA PRAVNE ZADEVE) IN SEM BIL RES OGOROČEN.

Zakaj je šef nadzornikov "znorel" nad odzivom MOK?

"KER SE NORCA IZ MENE NE BODO DELALI. ODZIVNO POROČILO JE BILO NEVREDNO TEGA NAZIVA, NATO SO NAREDILI NOVO. V NJEM SO ZATRDILI, DA BO CARNICA DENAR VRNILA. NE VEM, KAJ JE S TEM - CELOTNA ZGODBA PA JE BILA ZAME RES DOKAZ, KAKO SE NE SME DELATI."

Ste iz SDS, tudi kandidirali ste za župana....politične prizvok vsega?

"NITI PRIBLIŽNO. RAVNO NASPROTNO. ŽUPANA CENIM, BIL JE VEDNO ODZIVEN, AMPAK NJEGOVA UPRAVA...POMISLITE: DIREKTOR BOR ROZMAN SE NA NAŠA VABILA NI ODZVAL NITI ENKRAT IN GA JE ŽUPAN MORAL OPRAVIČEVATI. DA O BISTVU NE GOVORIM: DENAR SO PO POGODBI Z OBČINE PLAČEVALI VELIKOKRAT KAR TAKO, BREZ POTREBNIH DOKUMENTOV....POROČILO OBSEGA PREKO 70 STRANI!"

Vas čudi, da se svetniki niso vsaj seznanili z njim na seji?

"TO NI MOJA STVAR, NE SKLICUJEM SEJ. MORDA SMO TO PRIČAKOVALI GLEDE NA RES VČASIH KAR ŠOKANTNE UGOTOVITVE. SVOJE DELO SMO POŠTENO OPRAVILI, ODZIV PA JE NA DRUGIH...

/se nadaljuje/ SELMAN ČOROVIĆ = KRALJ KRANJSKE SCENE...