1.

O dejavnosti zavoda Carnica in Layerjeve hiše ipd. imam dobro mnenje. O finančnih malverzacijah in nepravilnostih pa je mnenje /poročilo podal nadzorni odbor MO Kranj in je obsežno za eno knjigo. Pa se šefu Carnice Selmanu Čoroviću ni zgodilo nič. No, je: zdaj je objavljeno, da bo pomagal festivalu katerega očeta sta podžupan Janez Černe in direktor uprave Bor Rozman. Pogodba pa traja...podpisal jo je Boštjan Trilar za 5 let!

2.

Poročilo nadzornega odbora je za občino+zavod porazno: zavod je očitno goljufal na različne načine (zavestno ali ne...), na občini so vse te malverzacije z računi spregledali. Nadzorni odbor - med drugim - zapiše v poročilu:

3.

Kaj je bistvo? 1,2 milijona težka pogodba Selmana Čorovića po javnem razpisau za katerega so na občini nekateri takoj rekli, da je "pisan nekomu na kožo" in potem izvajanje pogodbe na način, ki je pri predsedniku NO MOK Ivu Bajcu vzbudil pravo jezo in razočaranje, ker so odkrili, da nekdo troši javni denar kot hoče, drugi pa tega ne nadzoruje.

KO JE NADZORNI ODBOR IZDELAL POROČILO, JE PREJEL ODZIVNO POROČILO MO KRANJ. TEGA JE PREDSEDNIK NO IVO BAJEC ZAVRNIL (DOBESEDNO RAZTRGAL), KER JE BILO PO NJEGOVI OCENI ŠLAMPASTO IN PODCENJEVALNO DO NO. OBČINA JE IZDELALA NOVO: "SO ZATRDILI, DA BO SPORNE ZNESKE IZVAJALEC=CARNICA VRNIL V PRORAČUN." TO BOMO VPRAŠALI MO KRANJ...