Skupina šolnikov neke kranjske šole se je odločila, da se malo družijo pred koncem leta. Ker je čas tak, da ni naklonjen drugim oblikam, so se spomnili prijetnega načina sprostitve: zbrali so se tam okoli sedeža Zavoda za turizem in kulturo Kranj in dobili strokovnega vodnika, ki je skupino popeljal do Pungerta in nazaj do vodnjaka! Bilo je prijetno, človek pa vendarle rad tudi na toplem malo nazdravi ali "priveže dušo" s prigrizkom, ki ga znajo tako dobro pripraviti v lokalu, ki je v lastni direktorja istega zavoda, ki vam priskrbi tudi vodnika po mestu. Kar je naključje, jasno.Pa saj je svoboda slehernega pri nas, da izbere tisti lokal in tisto okolje, ki mu ustreza, kajne? In tako so se ljudje iz enega javnega zavoda naključno odločili, da v tej krizi s skromnimi plačami šolnikov oziroma kar od njih ostane - dvignejo promet v lokalu tik ob naši občini kjer seveda najdejo direktorja tudi izmed tistih, ki so še včeraj točili pivo in skrbeli za prigrizke!

PREVERJENE OKOLIŠČINE:

1.

Življenjska sopotnica direktorja javnega zavoda za turizem kot po naključju deluje na tisti šoli kjer jih je žejalo po kulturi (spoznavanju svojega mesta) in so potem začutili lakoto (v znanem lokalu kjer včasih prejmejo tudi kako plačilo kar od svojega solastnika, zdaj direktorja občinskega zavoda...). NIČ NAROBE, TRDIMO MI - AMPAK JE DOBRO VEDETI, KAJNE?

2.

Kdo pa trdi, da ima žena kaj pri tem, da je mož direktor zavoda in še solastnik podjetja, ki se ukvarja z gostinstvom? Morda le zlomiselni novinar ipd. ! Ali pa morda tisti, ki nas je obvestil, da so naključja vedno možna, da pa na koncu zaslužek gre...NE VEMO KOMU, KER JE MORDA VSE SKUPAJ BILO - ZASTONJ? ALI PA BO ZASTONJ POSTALO PO NAŠEM ZAPISU KAR NAM POVEDO OBVEŠČEVALCI TRME...

3.

Morda pa gre zakoncema najprej in predvsem pohvala za "promocijo Kranja"! Če je kdo imel korist, jo je morda zavod ("možev") z omogočanjem vodnika in gostinski lokal ("možev") s kakim centom višjim prometom....KER PA STA MOŽ IN ŽENA - KOT NAS UČIJO - ENO, JE TO ITAK NEPOMEMBNO!

Zakaj o tem na Trmi pišemo? Ker vsi niso navdušeni nad "naključji" te vrste....ali pa zato, ker "foušija gori"!? Ne, pišemo zato, ker se napoveduje akcija oživljanja mestnega jedra pa oblast sploh ne ve, kaj sta za to - na primer - pripravljena narediti zakonca iz naše zgodbice...KI JE PRISPEVEK K VESELEMU DECEMBRU V KRANJU IN KER V SRCU VSI DOBRO MISLIMO, KAJNE? Mi samo pišemo malo manj dobro....za koga...