1.

Katja Štruc vodi kabinet Matajaža Rakovca in slednji je podpisan pod odgovore Trma.si kjer nam pišejo, da ne morejo...ne vedo... ipd. Ob tem davkoplačevali seveda plačujemo tudi to, da uradništvo MO Kranj predlaga, kako naj ravnajo pobudniki/vlagatelji, KI JIH JAVNOSTI NOČE ODKRITI! Kar preprosto pomeni, da MO Kranj deluje v prid tujemu kapitalu, ki po naših podatkih (neuradni, zato jih preverjamo zaman...) v našem okolju za projekt, ki ga je "nekdo" na občini ocenil kot takega, da mu bodo pomagali.

2.

Mendi Kokot vodi oddelek, ki naj bi odgovarjal na novinarska vprašanja. Pri tem ima sodelavke, ni jih malo. In ista Mendi Kokot vztrajno pri svojem delu javnosti kaže, da dela kar hoče. Četudi se potem izkaže, da zahteva za popravek pač ni vloga ipd. kar smo že vse doživeli. TRAGIČNO JE, DA OD NAS PLAČANA URADNICA NE ZMORE TISTEGA, KAR ZDAJ NALAGA INFORMACIJSKA POOBLAŠČENKA: JASNEGA IN TOČNEGA ODGOVORA NA JASNA VPRAŠANJA. Znova vprašanje: kdo stoji za Mendi Kokot in kdo ji odreja, da tako ravna?

3.

Miran Šubic sem univ. dipl. novinar s 40 let delovne dobe. V svojem novinarskem življenju sem naletel na x takih uradnic kot sta gospe, ki pošiljata odgovore, ki to niso. PA SEM SE POTRUDIL PRITI DO BISTVA=INFORMACIJE. NE ZASE, ZA OBJAVO JAVNOSTI, KI TO VSE PLAČUJE. TUDI IZVAJALCE OPN ZA BESNICO, KI SO V DOMŽALAH IN JIH NAJEMA MOK. Pri tem ne presojam gradnje pod Joštom - zato pa sprašujem. In plačani uradniki naj bi dali odgovore. ZAKAJ SE MORA NOVINAR ZATEKATI V LJUBLJANO? ZATO, KER V KRANJO NEKDO NEKAJ SKRIVA. ZAVEDNO ALI NEZAVEDNO?

4.

Nihče ne ve vsega - a na MOK je zaposlenih okoli 100 in več uradnic in uradnikov uprave, ki jo vodi BOJAN VESELINOVIČ. Precej jih ima najvišje=najbolje plačane nazive. Za predpise in sploh pravna vprašanja imamo MATEJO KOPRIVEC in lepo četico zaposlenih na tem področju. JE ONA TISTA, KI SVETUJE, DA NOVINARJU NI TREBA ODGOVORITI, NA TO PA JO DOLETI NEUSMILJEN PODUK O TEM, KAKO JE VENDARLE TREBA DATI ODGOVOR ALI NAPISATI SKLEP? Ne vemo, lahko ugibamo. Če pa o tem sploh nič ne ve, je problem druge vrste, kajne?

ps

Ko novinar naleti na tako izogibanje, sprenevedanje ipd., ima naravnost dolžnost, da najde odgovore. Nikdar pa kot Kranjčan ne bom pristal na logiko, da je javni projekt sprememb prostorskih načrtov, plačan z javnim denarjem lahko skrivnost, če za vsem stoji domači+tuji kapital. KER JE PROSTOR NAŠ OZIROMA OKOLJE NAŠE IN SLEHERNA PARCELA IMA LASTNIKA. TUDI V BESNICI, TUDI POD JOŠTOM.