Danes sem poklical kulturnico in učiteljico. Takole je tekel dialog (monolog?) z vodjo podružnične OŠ v Besnici in PREDSEDNICO KUD JOŽE PAPLER BESNICA: "Oprostite, da motim. Vas lahko vprašam o tem, ali ste v KUD že oblikovali stališče do gradnje smučarske dvorane pod Joštom?" Kdo pa ste? "Miran Šubic, novinar...." IN JE DOL TREŠČILA SLUŠALKO S TAKIM ODGOVOROM: Oho... se ne pogovarjam!"

1.

Po preverjenih podatkih pobudnika in podjetnika Tomaž Knific iz Prebačevega in Edo Oblak iz Poljanske doline seznanjata s projektom gradnje smučarske dvorane pri Besnici številne v tem kraju. TAKO STA SE ŽE PREDSTAVILA V KS BESENICA. JE VODSTVO KS ŽE SEZNANILO S TEM KRAJANE ALI JE TO OSTALO SKRIVNOST?

2.

A pobudniki naložbe naj bi "obdelali" tudi društva ipd. v KS Besnica. Med drugim KUD Jože Papler, ki ga vodi nesojena sogovornica Trma.si. Društvo od vseh nas davkoplačevalcev prejema javna sredstva iz proračuna. Kar pa ne pomeni, da deluje javno. Vsaj po reakciji predsednice pač ne. Kulturno?

3.

Lastniki zemljišč, ki naj bi jih prodali za projekt smučišča+smučarske dvorane še niso bili vprašani s strani pobudnikov. Kot so nam sporočili z MO Kranj, gre za "konzorcij" kjer delujeta vsaj oba našteta pobudnika in tuji vlagatelji, ki so neznani. MED TEM NA SKRIVAJ (KS O PREDSTAVITVI PROJEKTA KRAJANOM NI PONUDILA ŠE NOBENE INFORMACIJA ZA KAR JE ODGOVOREN PREDSEDNIK SVETA KS PRIMOŽ BAVDEK) OČITNO POTEKA "INFORMIRANJE" NA VEČ RAVNEH. KAR JE POZITIVNO IN DOBRO.....SEVEDA JE TREBA OB TO DODATI, DA SMO INFORMACIJE O PROJEKTU SKUŠALI DOBITI OD MO KRANJ IN ZDAJ JIH BOMO KAR JIH BOMO. TAKO JE ODLOČILA INFORMACIJSKA POOBLAŠČENKA, KO NA VEČ NAŠIH VPRAŠANJ PRAV TAKO OD NAS PLAČANA OBLAST NI ZMOGLA DRUGEGA KOT TOLE: