Verjetno nas ni malo, ki ne poznamo vseh paragrafov. Zato so na tem svetu pravniki: pa še pri njih zevajo luknje v predpisih. Ampak: na seji mestnega sveta MO Kranj je svetnik Zoran Stevanović vsem zbranim pojasnil, da je vse v zvezi z domnevno odstavitvijo direktorja Komunale v redu, ker je vse to podpisal (citat po spominu) "najboljši pravnik, to sem pa jaz"!

Zdaj pa je zadevo sodišče pogledalo malo drugače (sodba še ni pravnomočna!!!): NA SKUPŠČINO JE TREBA POVABITI 25 DNI PRED NJO. ČE PA SE ZGODI, DA SKUPŠČINA NI VABLJENA PO TEM DOLOČILU, VELJA DRUGI POGOJ - UDELEŽITI SE JE MORAJO VSI ČLANI! V PRIMERU KRANJSKE KOMUNALE JE ZORAN STEVANOVIĆ SKUPŠČINE SKLICEVAL NEKAJ DNI PRED ZASEDANJEM (TISTO IZ BIFEJA TOKRAT IZPUŠČAMO...) ALI PA ŠE TO NE. IN POTEM SE JE ZGODILO, DA NA NOBENI (24.FEBRUARJA IN 2.MARCA) NI BILO ZADOŠČENO 100% UDELEŽBI - MANJKALI SO ČLANI SKUPŠČINE IZ VEČ OBČIN!

Okrožno sodišče v Kranju zato seveda ni priznalo/upoštevalo sklepe skupščin, ki sta bili sklicani nepravilno oziroma sta sklepali brez potrebne udeležbe. In zato seveda Mojca Košir Štojs ni bila niti minute v.d. direktorja oziroma direktorica Komunale! In zadeva je po tej plati jasna kot beli dan - a smo tudi mi previdni: možna je pritožba in vsak ima pravico ščititi svoj prav, kajne? Do takrat pa sklep sodišča velja kot je zapisan in seveda ne smemo pozabiti: ČEZ TEDEN DNI JE ZGODB A LA STEVANOVIĆ NEPREKLICNO KONEC, KER VAJETI V ROKE PREVZEMAJO ŽUPANI, KI ODLOČAJO TUDI O DIREKTORJU KOT USTANOVITELJI. IN KI SO, NE POZABIMO, TUDI UKREPALI PRI SPORAZUMU Z DELAVCI O STAVKI, KI JE POTEM NI BILO.