SD 4 svetniki + LMŠ 2 + SAB 1 + Svoboda 2 = 9 svetnic in svetnikov, ki jim lahko dodamo še Desus 1, nekaj posamičnih list ipd. in pridemo do 12,13 tistih, ki bodo "vedno" dvignili roko za Rakovca in njegove predloge. NA DRUGI STRANI JE MOČNEJŠA OPOZICIJA KAMOR SE JE GLEDE NA DRŽAVNE VOLITVE PRESELILA SDS - 6, NSi 2...Resnica jih zmore zdaj 5 kar zopet znese 13 svetnic in svetnikov, potem pa so "utež" seveda 3 (poznavalci pravijo 2) svetnika Liste za razvoj Kranja in preostanek Več za Kranj (2). SEVEDA JE TO DELNA SLIKA STANJA, KER ŽUPANA NE ČAKA VEČ VELIKO PREIZKUSNIH KAMNOV. PAČ PA JESEN NESPORNO PRINAŠA NOVE LISTE IPD., KI NA VSAKIH LOKALNIH VOLITVAH PAČ SKUŠAJO PRITI DO KOŠČKA OBLASTI. IN KDO SO TISTI, KI SO ZAPRAVLJALI KREDIT VOLIVK IN VOLIVCEV NAJBOLJ ZAVZETO?

1.

Barbara Gunčar z razbijanjem Kranja in dobesedno žlehtnobo..../1 glas v svetu/

2.

Zoran Stevanović, ki je pozabil na Kranj kjer je bil (skoraj) župan in je pač postal "prečitana brošura" (knjiga bi bil prehud kompliment) s kandidaturo na Jesenicah. Da o porazih tukaj niti ne pišemo (Komunala ipd.). Ker pa je k njemu "prestopila" Ana Pavlovski, ima še vedno 5 glasov...

3.

Branko Grims&Bojan Homan&Saša Kristan: vse niti v SDS držijo v rokah od začetka "tri družine" in zato ni čudno, da je treba svetniško skupino vendarle jemati ločeno ... Homan in Grims sta bila za razbijanje Kranja na dve občini s svojim ravnanjem. Kot stranka imajo še vedno veliko pristašev, pojav Svobode na lokalni ravni pa bo novo merjenje moči.

4.

Več za Kranj so bili bolj ali manj tiho ob razbijanju Kranja, skupaj z SD in SDS so nam želeli pripeljati igralnico na Planino, a po odhodu Trilarja (ste to opazili, mnogi niso...) imajo 2 glasova in "pridruženega" Pavliča, oprodo Alenke Bratušek...Slednji bo v mestnem svetu resnično trajal kratko....

5.

Igor Velov je imel 4 glasove, zdaj ima 3, dejansko pa 2, ker naj bi vsaj še en glas iz njegove svetniške skupine bil vprašljiv. Kako učenec preseže učitelja, mu je pokazala Sandra Gazinkovski, nova poslanka Gibanja Svoboda iz Kranja. Velov ni dobro vedel, ali je opozoricija, je pa to lepo kazal v združbah s Trilarjem ipd.

MESTNI SVET V KRANJU TEČE ZADNJE KROGE. BREZ SLEPOMIŠENJA LAHKO ZAPIŠEMO, DA SMO OD NJIH DOŽIVELI MARSIKAJ - A TREBA JE PRIZNATI: POZITIVNO MOČNO PREKAŠA NEGATIVNO. BOGATI PRORAČUNI IN TUDI ŽE URESNIČENE NALOŽBE PA MATJAŽU RAKOVCU KAŽEJO DRUGI MANDAT. TODA....POLITIKA JE UMETNOST MOŽNEGA!