Iz našega vira: "Ponujajo od 7 - 20 evrov za kvadratni meter! Prepričujejo po telefonu, tudi po uro trajajo klici..."DVORANA POD JOŠTOM IN HOTELI IPD. NAJ BI BILI ZGRAJENI S TUJIM KAPITALOM. A OBČINSKA URADNA IZJAVA JE, DA V TEM TRENUTKU VLAGATELJEV - SPLOH NI!? KDO TOREJ ZDAJ PONUJA 7 DO 20 EVROV ZA KVADRATNI METER, DA BI MORDA POTEM PREPRODAL DALJE Z NAČRTI OPREMLJENO ZEMLJIŠČE ZA 10 KRATNIK CENE? Tomaž Knific ima po veljavnih in uradnih podatkih smučarski servis in "pegla" smuči rekreativcem ipd. - a to ne pomeni, da nima milijonov. Konec koncev: njegova stvar! Kdo v bistvu vse to omogoča:

1.

MESTNA OBČINA KRANJ, KI NOČE RAZKRITI, KDO JE KDAJ IN KAKO POBUDO V ČASU OBLASTI MATJAŽA RAKOVCA "PRINESEL" NA OBČINO. SKRIVA ODGOVORNO OSEBO IN NOČE DATI PODATKOV O POTEKU "SCENARIJA BESNICA". UBRALI SO NASLEDNJO, NEOBIČAJNO IN ZA MNOGE TUDI PREGONLJIVO POT - ZAČELI SO UMEŠČATI POBUDI V PROSTOR ČEPRAV NI ZNANIH VLAGATELJEV=PLAČNIKOV!?

2.

POBUDNIKA (ALI VEČ NJIH), KI ZDAJ PONUJATA LASTNIKOM EVRE ZA GOZDOVE, DO ZDAJ NISTA PRISTOPILA DO LASTNIKOV. ČEPRAV JIM(A) JE MO KRANJ DOMNEVNO (PREVERITI TEGA ŠE NI MOGOČE) DALA POGOJ, DA MORAJO PRIDOBITI LASTNIŠTVO, SO NA OBČINI DELALI "IZ PETNIH ŽIL" ZA POBUDO, A POGOJ ŠE DO DANES NI IZPOLNJEN

Cena zemljišča za tako (poudarjeno od pobudnikov) veliko naložbo in dobičkonosen posel je torej za besniške in druge lastnike od 7 - 20 evrov (očitno so razlike v ponudbah). Kar pomeni DESETKRATNI DOBIČEK za tistega, ki bi (eden od scenarije je tak) zadevo pripeljal s pomočjo občine do gradbenega dovoljenja, nato pa prodal skrivnostnim kapitalskim vlagateljem iz tujine.KAJ SE TOREJ DOGAJA? TISTO, KAR V ODGOVORU TRMA.SI MO KRANJ POUDARJA KOT NEVARNOST: ŠPEKULACIJE Z ZEMLJIŠČI....KJER BODO PAČ SEDANJI LASTNIKI POTEGNILI LAHKO KRATKO. ČE TOREJ POBUDNIKA NISTA TUDI VLAGATELJA (PODATEK MOK), ZA ČIGAVO KORIST VSE TO POTEKA IN KDO Z OBČINE "DRŽI ŠTANGO", ČE KDO?

V normalnih okoliščinah za običajne ljudi, se spremembe prostorskih planov lahko zgodijo, če je pobudnik tudi že lastnik zemljišč za predlagane spremembe. Gre tokrat za obratno pot zato, da bi se prikrili glavni igralci zgodbe? /se nadaljuje/