Pravilnik o glasovanju na dopisnih ipd. sejah ne obstaja, ker vse predvideva poslovnik MO Kranj. Res je...samo: kaj je - vse? Med tem, ko nekateri svetniki vztrajajo pri ponovljeni ali novi seji o igralnici, se nam zdi zanimivo tole:

Bodo imeli občinski pravniki pod vodstvom že kar proslule Mateje Koprivec še delo? OSNOVNO NAČELO PRAVA JE ZNANO: KAR NI PREPOVEDANO, JE DOVOLJENO IN NA TO SE V ODGOVORU TRMI MO KRANJ CELO SKLICUJE. MOŽNOST UMIKA GLASU PO POŠTI NA DOPISNI SEJI NI UREJENA? PRIMER: STISNEM NAPAČNO TIPKO ALI GLASUJEM MINUTO PREJ ... TO SPOZNAM....IN POTEM DVA DNI ČASA OD ZAČETKA SEJE TEGA NE SMEM POPRAVITI? KER MO KRANJ RAZLAGA, DA TAKA MOŽNOST "NI UREJENA OZIROMA NI DOPUŠČENA". ČE PRAVNIKI ZAPIŠEJO, DA POMENI NI UREJENO TUDI NI DOPUŠČENO, BI MORAL KDO OD NJIH PONOVNO ZAGOVARJATI DIPLOMO...RAVNO NASPROTNO: KAR NI UREJENO=DOPUŠČENO!!!!! Pravo je seveda elastika kot marketing ali ....ne pravijo zaman: "Dva pravnika - pet mnenj!" Ampak tale zapisani odgovor je vsaj čuden, če ne sporen in je lahko opora za ponovitev glasovanja in še kaj. Pa pri tem Trma ne dvomi v 17 glasov za igralnico, če bo treba.....Zanimivo je tudi tole:

Tole je iz poslovnika, na katerega se sklicuje v odgovoru Trmi občinska uprava=vodstovo. NIKJER NI OPREDELJENO, DA SO GLASOVI PRED ZAČETKOM SEJE NEVELJAVNI IPD., JE PA MOŽNA INTERPRETACIJA. A NESPORNO JE JASNO, DA SO GLASOVI VELJAVNI - TAKO V POSLOVNIKU JASNO PIŠE - ČE SO ODDANI DO KONCA DOPISNE SEJE.....

Očitno bo igralnica imela še nekaj repov. Ker je odločitev politična in se je od maja lani spremenila popolnoma pa za to nosi odgovornost "žeton koalicija" SDS+SD+Več za Kranj+sateliti....z županom na čelu, jasno!!!