Bizarnosti kranjske politike kot izhodišče za leto 2022, ko bomo volili župana in mestni svet in še kaj...

1.

Dva člana mestnega sveta (Branko Grims SDS, Barbara Gunčar SLRP) sta se izkazala s podporo razbijanju Kranja na dve občini. Prvi je to javno dokazal z glasovanjem "proti Kranju" v parlamentu, druga je na čelu projekta nove občine, sejnino pa še naprej dobiva v mestnem svetu kranja.

2.

V mestne svetu ni več predlagatelja izvolitve Zorana Stevanovića, ki smo ga morali s Trmo in trmasto spomniti, da živi v drugi občini. Med tem je lista, ki je imela 6 glasov, izgubila 2 svetnici in postala Resnica - stranka, ki na volitvah ni sodelovala.

3.

V svetu so opozicijo neformalno oblikovali Barbara Gunčar/Igor Velov/ Boštjan Trilar/ Zoran Stevanović. Neuspešno: ključne odločitve je mestni svet izglasoval z veliko večino ali pa kar soglasno (proračun 2022,23 in proti referendumu o odcepitvi v letošnjem letu).

4.

Nekateri mestni svetniki in svetnice so zamenjali skupine, stranke ali postali samostojni ali odšli iz mestnega sveta. Obstajajo taki, ki se 3 leta niso oglasili niti v eni razpravi oziroma njihove razprave prešteješ s prsti ene roke. Zato pa so mnogi v zakulisju dobili različne "priboljške"....

5.

Kranj pred volilnim letom daje vtis politično stabilne občine, ki jo je okrepila bitka proti razcepitvi, ki je razgalila tudi kranjsko poslanko Matejo Udovč kot političnega konvertita brez primere, Alenka Bratušek pa je kot poslanka odločno podprla enoten Kranj čeprav - na primer - v svojem okolju 2018 ni bila izvoljena.

PREUČITE IN PREMISLITE, KAKO SMO SE ODLOČILI PRED TREMI LETI. ČEZ MANJ KOT LETO DNI BOMO PONOVNO ODLOČALI. POJAVILA SE BODO NOVA IMENA, A TUDI STARIH NE BO MANJKALO.