Edini javni zavod, ki ga neposredno nadzoruje je zavod Klemena Malovrha. Med nadzorniki je daleč "najmočnejši" gospod Marko Čehovin, zaupnik župana in vodja izredno pomembnega urada za gospodarstvo+promet! Kaj smo do zdaj zvedeli o tem, ali na občini trdno stojijo za projekti direktorja zavoda Malovrha?

*Čehovin in ostali podpirajo direktorja in njegovo delo

*Čehovin in ostali hočejo še nekatera dokazila o delovanju direktorja

OBENEM PA SMO MI ODKRILI:

1.

Direktor je posloval s svojim zasebnim podjetjem, ki je prejelo plačilo od zavoda, ki ga vodi.

2.

Direktor po treh mesecih ni zmogel dokazati, da je upošteval zakon o javnih naročilih - prav to neupoštevanje je odneslo prejšnjega direktorja.

3.

Direktor je z znamenito Dolgo mizo prikazal izgubo kar je seveda dokaz o poslovanju - obenem pa tudi med epidemijo porabi (skoraj) ves denar zavoda - za kaj? Za promocijo kot je snemanje spota sredi Kranja, ki ga je plačal on namesto, da bi Kranj dobil nadomestilo?

Pa še kaj se je nabralo, o vsem pa smo vprašali seveda tudi mestno upravo...Ki je v čudnem položaju vsaj glede Čehovina, ki je tako član uprave kot član sveta zavoda, ki je v zadnjih letih bil vedno "na tapeti" zaradi čudni okoliščin poslovanja. MILIJON EVROV LETNO JE OČITNO LAHKO RAZLOG, DA ŽUPAN POŠLJE V NADZORNI SVET SVOJEGA ZAUPNIKA. PRAV. NEOMAJNO ZAUPANJE V GOSPODA MALOVRHA PA JE ŽE DRUGA ZGODBA...