Smo na pragu razširitve zadeve glede vikenda ALENKE BRATUŠEK? Komunala Kranj nam je točno pred mesecem dni zatrdila:

1.

Alenka Bratušek kot ministrica, političarka, občanka Kranja in solastnica bivalnega objekta NI PRIKLJUČENA NA JAVNO KANALIZACIJO IN NE PLAČUJE NOBENIH PRISTOJBIN ZA GREZNICO. Kar preprosto pomeni, da je nima ali pa ima nelegalno. NJENI SOSEDJE PA PLAČUJEJO DAJATEV IN PRAZNENJE GREZNIC. LAŽ JE TRDITEV MINISTRICE, DA IMA VSE UREJENO KOT NJENI SOSEDJE V ULICI.

2.

Mestni inšpektorji /vodi jih SAŠO GOVEKAR/ so nam dvakrat zatrdili, DA JE VSE V REDU, ZAKONITO IPD.. A republiški inšpektor je odgovoril drugače oziroma OPOZORIL NA DRŽAVNE PREDPISE PO KATERIH JE NESPORNO JASNO, DA MINISTRICA NIMA, NI IMELA UREJENEGA ODVAJANJA ODPADNIH VODA KOT BI MORALA.

3.

Seznanili smo ŽUPANA, PODŽUPANA, ŠEFA INŠPEKTORATA GOVERKARJA in jih pozvali, da ukrepajo. Danes smo prejeli š o k a n t e n odgovor, ki ga objavljamo v celoti.

4.

DO ZDAJ NAM NISO V DVEH ODGOVORIH NIKDAR SPOROČILI O KAKI VLOGI LASTNICE ZA PRIKLJUČITEV V SISTEM ODVAJANJA IN ČIŠČENJA ODPADNIH VODA IN RAVNANJA S KOMUNALNIMI ODPADKI. S POUDARKOM: SISTEM NA RUPI POMENI - GREZNICE. KER KANALIZACIJE NI JE ŠE DOLGO NE BO. IN POMENI SMETNJAK, KI GA NA RUPI PRED MESECEM DNI NI BILO - A JE BILO ZA KRANJSKE INŠPEKTORJE VSE ZAKONITO....

5.

ALI VRH KRANJSKE OBČINE MORDA DRUGAČE OBRAVNAVA MINISTRICO KOT DRUGE OBČANE KRANJA, SKUŠAMO IZVEDETI. PRAV TAKO ZAHTEVAMO DOKUMENT=VLOGO, KI NAJ BI OBSTAJALA IN O NJEJ DNE 19.7.2023 KOMUNALA NI IMELA POJMA, KER JE NI (BILO). KLJUČEN JE TOREJ DATUM PRI VSEM SKUPAJ.

*JE MINISTRICA UKREPALA ŠELE PO OBJAVI NA TRMI KOT SE JE ZGODILO, KO JE KRŠILA ZAKONODAJO V ZVEZI S PLAČILOM KOMUNALNEGA PRISPEVKA?

*MINISTRICA PRI VLOGI ZA LEGALIZACIJO OBJEKTA NI NAVEDLA NE PRIKLJUČKA ZA VODO, NE ZA KANALIZACIJO - BI MOPDA TO SPLOH PREPREČILO LEGALIZACIJO, KER GRE ZA KMETIJSKO ZEMLJIŠČE?

Sprašujemo naprej in NAJAVLJAMO NARAVNOST GROZLJIVA DEJSTVA TUDI GLEDE TRMA.SI!

Zdaj pa tole postane ključno: V SVOJI VLOGI NI PREDVIDELA VODOVODA - A GA IMA PO ZASLUGI MO KRANJ IN KOMUNALE KRANJ. NI PREDVIDELA NITI KANALIZACIJE, A JE ODDALA VLOGO. JE V POSTOPKU LEGALIZACIJE ZAVEDLA DRŽAVO KATERE MINISTRICA JE??????