Alphonse De Lamartine, kako znano nam to zveni! Nov bronast kip francoskega kulturnika (plača ga La Citotat - prvi pobratim Kranja), ki je pač po naključju živel v istem času kot - France Prešeren! ZATO SI ZASLUŽI KIP, NAM POJASNJUJE OBLAST. NE MORDA ZATO, KER JE BIL NAJVEČJI MED SINOVI "MARSEJEZE", ZATO, KER GA JE MATI RODILA KOT NAŠEGA FRANCETA V VRBI V TISTEM ČASU...Park bo urejen kot si ga je zamislil "neznanec". Park ima vsako leto kip ali dva (letos bosta dva ali več) kot nekaj kar naj bi poosebljalo res "za lase privlečeno vsebino"...

1.

Pozdraviti je treba vsako ureditev mestnih površin. Za ta park smo dali že preko 100 000 evrov, za Botanični vrt (delo arhitekta Šorlija propada...) pa občina društvu npr. 100 evrov letno...TO JE KRANJSKA KULTURA IN SKRB ZA ZELENI KRANJ!?

2.

Zakaj bi v Kranju postavljali kipe (pa čeprav znanih in priznanih) tujih literatov ? ZATO, KER SO ŽIVELI TAKRAT KOT PREŠEREN. ABSURDISTAN RAZLAGE SE SEVEDA DA SKRITI ZA KULTURNO ŠIRJENJE KULTURE V SVET IN SVET PRIHAJA K NAM. KDOR OPOREKA, JE PA ZAPLANKAN IN ZABIT? OPROSTITE, ŠPANSKI PESNIK IN FRANCOSKI UMETNIK STA SAMO POMISLEK O TEMLE: KJE PO SVETU JE ŠE TAK PARK S TAKO RAZLAGO IN TAKO VSEBINO?

3.

Danes bo kip prinesla županja mesta, ki se je prvo pobratilo s Kranjem. Lepo. Tradicija druženja je žal le - tradicija. V socializmu (kako grdo se to sliši...) smo imeli stike z Oldhamom, Rivollijem, La Ciottatom. STIKE, NE KIPE. ŽIVI LJUDJE SO JIH USTVARILI. DANES OBLAST POSTAVLJA KIPE IN POLITIČNE PARKE ZA NAŠ DENAR. ZA BOTANIČNI VRT NI NE VOLJE, NE DENARJA, NE...? NE VEMO, VIDIMO PA. PARK LA CIOTAT JE ŽEL SAMO POLITIČEN PROJEKT OBLASTI, KI NE RAZUME, DA ZA LASE PRIVLEČENO RAZVRŠČANJE KIPOV NE BO PRINESLO TISTEGA, KAR PRINAŠA ZELENJE....ŽIVLJENJA!