Mateja Udovč (zgoraj) je menjala stranke in politke in skušala razbiti kranjsko občino na dve. Potem so prišle volitve in naša dežela pač ni Naša dežela. Polomija, ki kaže, da se ljudje s funkcijo spremenimo: gospa je prišla v politiko z Ministrstva za notranje zadeve...se bo tja vrnila? Kam bo odšla Alenka Bratušek je konec koncev njena stvar, stranka z njenim imenom je pač samo še "izvenparlamentarna strančica". Kakšen padec od nekdanje premierke do sedanje odvisnosti od miloščine, ki je NE BO PONUDIL ROBERT GOLOB! Kranj ima prvič v zgodovini slovenske samostojnosti 3 POSLANKE in to je lekcija podžupanu Janezu Černetu in upokojencu Iztoku Puriču in še komu, ki so ostali z dolgimi nosovi.

Prepoznate gospo Černe, poslanko Levice? Trma jo je zabeležila leta 2014 in od takrat se je zgodilo marsikaj. Nekoč je bila znana kot "punca Luke Mesca" s katerim (ni gotovo...) bosta zdaj poslanca v parlamentu, v Kranju pa bo ostal soprog Jani, ki bo zdaj znan kot "mož Ane Černe", ki je premagala Alenko Bratušek (na primer) kar dvakrat...

Je čas v Kranju zrel za - županjo? Najbolj blizu je bila Hermina Krt...kaj pa letos? Lahko ženske zmage na državnih pomenijo kaj za lokalne volitve? Primer BARBARE GUNČAR je poučen: z razbijanjem občine Kranj je želela dokazati, da so jo prezrli po krivici, ko so se delile različne funkcije. Na volitvah za županjo ni bila dovolj dobra, kot mestna svetnica pa bi kljub 1 (enemu) glasu v mestnem svetu rada urejala Kranj. Kako, smo doživeli ob res pravih polomijah njenih predlogov, ki so se - čisto resno - mnogim zdeli preveč smešni, da bi jih ponudil resen politik!? TOREJ: NI TAKO PREPROSTO KAJ DOSEČI NITI V LOKALNI POLITIKI KJER IMAMO V KRANJU NEKAJ DOLGOLETNIH SVETNIC (NPR. SAŠA KRISTAN SDS), KI PA LASTNIH OMEJITEV NISO PRESEGLE, A SO MNOGE (BILE IN SO) ODLIČNE LOKALNE POLITIČARKE - NA PRIMER IRENA DOLENC IZ NSi, KI IMA OBČUTEK ZA TO, KAJ JE LOKALNA POLITIKA IN KAJ LAHKO STORI. Na državni ravni žal ni močne in vplivne Kranjčanke (Tanja Fajon sicer nekaj korenin vleče iz gorenjske prestolnice), ki bi lahko delala sive lase Matjažu Rakovcu jeseni, ampak "nikoli ne reci nikoli" tudi v politiki. DO VOLITEV JE POL LETA, KRANJSKI MESTNI SVET PA PONUJA TUDI KAKO NOVO REŠITEV V KRILU (BREZ ŠOVINIZMA: LAHKO TUDI V HLAČAH). LE PRIMERA SVETNICE GUNČARJEVE NE GRE POZABITI: POHLEP PO VLADANJU VODI LAHKO V - POLITIČNI PREPAD. NE PRVIČ!

jutr