Eno poglavje se začenja, drugo se bo zaprlo prihodnji teden. O odcepitvi dela mestne občine Kranj je slednja povprašala Ustavno sodišče, ki je zadevo vzelo v obravnavo (prvi filter je, da sodišče sploh ne odloča kadar so za to podani razlogi). OD DANES DALJE PA DEJANSKO POTEKA PROCES ODLOČANJA NA USTAVNEM SODIŠČU! PARLAMENT SE BO PRIKLJUČIL V TOREK Z OBRAVNAVO IN V ČETRTEK Z ODLOČITVIJO O POSVETOVALNEM REFERENDUMU! Izhodišča:

1.

Razbijanje Kranja je začela v tajnosti Barbara Gunčar, mestna svetnica, pred letom dni. Trma je njena prizadevanja prva zaznala in objavila koncem 2020 po sestanku tistih, ki jih je ta projekt zanimal.

2.

Letos jeseni se je kot pobudnica priključila poslanka SMC iz Bitenj Mateja Udovč in njeno pobudo so podpisali poslanci SDS )razen dveh) ter SMC, SNS in celo poslanca narodnostnih skupnosti. Odbor za notranjo politiko parlamenta je z enim glasom večine sprejel pobudo o kateri bodo v obliki odloka odločali poslanci čez teden dni. Posvetovalni referendum nima izvršne veljave.

3.

Mestni svet MO Kranj je soglasno (brez udeležbe Bojana Homana, Branka Grimsa iz SDS, Boštjana Trilarja iz Več za Kranj in Zorana Stevanovića in Nevena Polajnarja iz Resnice) sprejel sklep, da nasprotuje odcepitvi sedmih KS. Mestna svetnica Gunčarjeva je pred glasovanjem "pobegnila" iz sejne dvorane, Mateje Udovč sploh ni bilo na sejo...

4.

Mestna občina se je odločila za ustavno presojo posledic tega dejanja, v posameznih KS (npr Golnik) so organi izrazili nasprotovanje, v anketi MO Kranj (javno objavljena) je preko 70% ljudi v teh KS izrazilo podporo sedanji MO Kranj.

O NAŠI OBČINI ODLOČAJO ZDAJ LJUDJE, KI NISO KRANJČANI. NARAVNOST TRAGIČNA JE VLOGA BRANKA GRIMSA /POSLANCA SDS IZ KRANJA/, KI JE DVAKRAT MANJKAL, KO BI SE MORAL OPREDELITI ZA ENOTNO ALI RAZBITO OBČINO. NSi JE V PARLAMENTARNEM ODBORU GLASOVAL ZA REFERENDUM, ZA POBUDO PA PREJ PODPISOV NISO PRISPEVALI - V MESTNEM SVETU SO PROTI ODCEPITVI NA LOKALNI RAVNI. TAKIH POLITIČNIH "CVETK" IN "NAČELNOSTI" IN SEVEDA IZOGIBANJA ODGOVORNOSTI NE MANJKA....

JAVNOST ŠE NI VIDELA REAZULTATOV ANKET JAVNEGA MNENJA POBUDNICE GUNČARJEVE, PRAV TAKO SLEDNJA NIKDAR NI POJASNILA ALI PREDSTAVILA ČLANOV CIVILNE POBUDE ALI OPREDELILA, KOLIKO JIH SPLOH JE.