1.

Lani poleti je Kranj postal pobrateno mesto z mestom Colorado Springs v ZDA. Trma je prva objavila novico in še malo smo se šalili na Rafka Irgoliča pesmico Jaz pa jaham v Colorado....

2.

Zdaj pa so nam SKRILI dejstvo, da je delegacija mesta iz ZDA (bila) v Sloveniji. Zakaj? Ne vemo. To je njihova stvar, a srečali so se z dvema /Rakovec, Lanišek/, ki sta bila ob podpisu pogodbe v ZDA....

3.

Katja Štruc, zadolžena za obveščanje javnosti, ni o srečanju pobratenih mest (fotografija je iz Ljubljane, po naši oceni) v Sloveniji črhnila ne bel, ne črne. Jasno: taka so (bila) navodila. Zakaj je (vrnjen?) obisk taka skrivnost, nam bodo še razkrili - razen, če pobratenih ameriških bratov ni več v Sloveniji !?

4.

Ko iz MO Kranj dobivamo sporočila o kolesarskih stezah in posajenih drevesih, smo veseli prispevkov za lepši Kranj. Kaj pa dolarčki? Je bilo ob teh srečanjih govora o tem, da Kranj lahko Američanom ponudi bratsko roko in še kaj? Tudi ne vemo, lahko ugibamo.

5.

COLORADO SPRINGS NI NAKLJUČJE. KDOR NAS HOČE V TO PREPRIČATI - TA SKRIJE OBISK DELEGACIJE POBRATENEGA MESTA. ČE SO BILI V KRANJU, TOLIKO SLABŠE, DA "RAJA" O TEM NE ZVE NIČ. ČE NISO BILI V KRANJU, JE TO RES PRAVA AMERIŠKA NEVLJUDNOST, KAJNE? MORDA PA MALI KRANJ ZA VELIKI COLORADO SPRINGS NE ZASLUŽI OBISKA. OZIROMA: BRATA OBIŠČEŠ LAHKO NA NJEGOVEM DOMU ALI PA SE DOBITA KJE DRUGJE, KAJNE?

6.

Če nam je aktivnost naše oblasti s pobratenimi ameriškimi brati skrila oblast na Slovenskem trgu 1, tega ni storila US embassy...in NOVICA JE ŽE IZ PREJŠNJEGA TEDNA!?