"Klet" ima za zdaj novega "vladarja" in kopico tistih, ki tja hočejo ali nočejo. Tam so namreč uradi medobčinske uprave,ki naj bi v bodoče dobila še oddelek za prostor. Naj bi....uradno je nameč dejstvo, da je tam pristal SAŠO GOVEKAR, ki bo do ustoličenja novega šefa te uprave deloval iz kleti...

Med "kletnimi kadri" se omenja tudi JANEZA ZIHERLA, ki je uradnik s posebnimi nalogami in vplivom. Prostor je tiso občinsko bojišče kjer občina lahko dela marsikaj. JANEZ ZIHERL JE VDANO SLUŽIL VSEM ŽUPANOM, TAKO "OBLIKOVAL" TUDI REŠITVE - ZA NAS SPORNO PA POSTOPAL V ZADEVI UDIN BORŠT KJER JE DRŽAVNO UREDBO SPRETNO OBŠEL...NEKAZOVANO IN S POHVALO ŽUPANA. A prav mogoče je, da plezalec Janez sestopa v klet ne bo "dol požrl" in bo splezal - višje. Kar se za alipinista spodobi in za uradnika tudi! BREZ SLEPOMIŠENJA NAM JE POJASNIL SVOJ DEL ZGODBE, KI ŠE NIMA EPILOGA V POPOLNI OBLIKI:

V kleti naj bi pristala tudi MATEJA KOPRIVEC, zadolžena za pravne zadeve...a naj bi se temu odločno uprla! Zakaj pišemo "naj bi", ki je znak novinarske manipulacije? ZATO, KER BO KADROVSKA KRIŽANKA KMALU REŠENA, PRIPRAVLJA SE PAČ REKONSTRUKCIJA MED URADNIŠTVOM IN POVSEM PREVERJENO LAHKO ZAPIŠEMO: NE MANJKA SLABE VOLJE...KER MATJAŽ RAKOVEC PO STARI NAVADI PREJŠNJIH ŽUPANOV NI "POČEDIL" PO PRVI ZMAGI NA VOLITVAH, JE MORDA ZDAJ PRILOŽNOST...Kdo v takih zgodbah vedno zmaga? Tisti, ki poznajo pojem biciklizma: zgoraj imaš upognjen hrbet =nadrejenim, spodaj pa tlačiš po pedalih = podrejenih!