OBJAVLJAMO PRIČEVANJE O DOGODKU DNE 22.12. 2021 V KRANJSKEM LOKALU MITNICA. GOSTINEC GREGA ŠIVIC NI ŽELEL PISNO ODGOVORITI, USTNO JE POVEDAL:

1.

Potrjujem dogodek, a po moje je potekal malo drugače. Nesporno je bila povod gostova kapa z rdečo zvezdo. To je zame totalitarni simbol, ki v lokalu ni zaželen.

2.

Potrjujem, da prodajamo v lokalu tudi pijačo, ki ima rdečo zvezdo na embalaži. Z njimi imamo pogodbo.

3.

Potrjujem, da meni ni znano, da bi bila zvezda proglašena za totalitarni simbol oziroma ob tem obstaja kak uraden dokument. Iskal sem na spletu. Lahko pa bi se kdo v lokalu ob tem simbolu slabo počutil. Zato sem ukrepal.

Morda v razmislek, kako je to mogoče v Prešernovem Kranju danes? Kako je mogoče kapo z zvezdo in napis "Rojen pod srečno zvezdo" šteti med totalitarne simbole? Kako je mogoče na tak način ločevati goste na primerne in neprimerne?

Takole prijetno pa sta sredi Kranja poklepetala Gregor Šivic (gostinec iz zgodbe o zvezdi) in župan Kranja Matjaž Rakovec, Socialni demokrati. Mimogrede: če je komu rdeča zvezda "politična dediščina", je to stranki, ki daje trenutnega župana. Bi ga z rdečo zvezdo na kapi gostinec vrgel iz lokala kot je dva mlada Kranjčana, ki morda nista tako "pomembna" - si pa upata povedati, da je bil vsaj eden rojen pod srečno zvezdo...pa čeprav rdečo!