Jeseni leta 2018 se je Boštjan Trilar, odhajajoči župan Kranja, pohvalil s podpisom pogodbe o javno zasebnem partnerstvu za telovadnico pri OŠ Stane Žagar (tudi nekaj učilnic je zraven). Cena je res vrtoglava, a kaj hočemo - po Trilarju je bila to edina, najboljša možnost. Pozabil je povedati, da nima gradbenega dovoljenja, ker je v sporu z občani v okolici.

Jeseni 2019 je Matjaž Rakovec odstopil od projekta, ki še vedno ni imel gradbenega dovoljenja in je bila z okoli 7 milijoni naravnost šokantno drag. Telovadnico in ostalo bo zgradil, je pojasnil, za okoli 3 milijone. In pozimi je MO Kranj dejansko odstopila od projekta in tudi javno zasebnega partnerstva. Še več: začenja se postopek za novo gradbeno dovoljenje na nekoliko spremenjeni lokaciji in za telovadnico so predvideni drugi viri, ki močno pocenijo vrednost naložbe za Kranj. To je trenutni epilog tragičnega zapravljanja milijonov.

Ne bo se ponovila šlamastika s telovadnico v Stražišču in klofuta Boštjanu Trilarju je pekoča: vredna je milijone in je samo še eno pospravljanje okostnjakov, ki jih je novi oblasti pustila prejšnja. Zanimivo: nikdar ni mestni svetnik tega sklica javno pojasnil, čemu je sklenil tako pogodbo in zakaj je javnosti zamolčal marsikaj kar bi nas stalo dejansko več milijonov. Bo kdaj zbral pogum in pojasnil zapravljivost kot je znal napasti kako drugo porabo javnega denarja? Bo to zmogel svetnik Več za Kranj tega sklica in prej podžupan za družbene dejavnosti Boris Vehovec? Dvomimo, a si želimo.