Kako so "naši" telefoni vsaka štiri leta postali "osebna last" mestnih svetnic in svetnikov?

1.

Ko pridejo v mestni svet svetniki in svetnice imajo svetniške skupine pravico do poraben za delovanje skupin namenjenih sredstev. Velik del tega gre za to, DA SI PO MOŽNOSTI VSAK SVETNIK KUPI NOV TELEFON, NOV RAČUNLANIK IPD., KI GA UPORABLJA 4 LETA - PREDMETI SO NAŠI, OBČINSKI... biser nakupov pa je še vedno iz 2019 stranke Več za Kranj! KUPILI SO SI DRON ZA NAŠ DENAR!!! Za delo svetniške skupine oziroma za "delo z volivci", je pojasnil kupec, bivši župan in svetnik Boštjan Trilar!

2.

Vsakič pred volitvami se mestni svet "poslovi" in treba je vrniti tisto, kar je občinska last = telefoni, računalniki, hladilniki, droni, kamere, zasloni in še in še. PA SE ZGODI ČUDEŽ: SVETNIKI KOT PO NAKLJUČJU ODKUPIJO "SVOJE" PREDMETE, KI SO JIH IMELI V UPORABI. VMES SE ZGODI SEVEDA TELOVADBA S KNJIGOVODSKO VREDNOSTJO, AMORTIZACIJO IPD. IN JE CENA TAKO REKOČ ENAKA NIČLI GLEDE NA VREDNOST OPREME, KI SO JO DOBILI. JASNO MINILA SO LETA...

3.

Kako vse to poteka, smo že pisali. Letos so res prikrito objavili namero o prodaji te in take opreme in jo potem umaknili. Ne vemo, ali je šlo za opremo svetnic in svetnikov ali uradnikov, oboje je zanimivo. DRAŽBE, LICITACIJE NI BILO, ZGODILA PA SE JE ŽE ZADNJA SEJA SVETA MO KRANJ.

4.

VPRAŠANJA, KI SMO JIH POSLALI MO KRANJ, BODO Z ODGOVORI RAZKRILA, KAJ SE JE ZGODILO, KAJ SE BO ZGODILO, KAJ SE DOGAJA. 33 SVETNIC LAHKO VSAKA 4 LETA ODKUPI OPREMO, KI SMO JO PO URADNI CENI PLAČALI ZANJE. A Z LETI JE CENA SEVEDA PADLA, NIČ NAROBE. ZA ODKUP PA JE POTREBNO IZVESTI LICITACIJO KJER:

A)

MORA MO KRANJ RAZSTAVITI VSE PONUJENO PO NAČELU VIDENO-KUPLJENO IN VSAKDO LAHKO LICITIRA SLEHERNI PONUJENI PREDMET

B)

MORAJO BITI VSI PREDMETI - MOBITELI, RAČUNALNIKI - KAJPAK TOVARNIŠKO PONASTAVLJENI IN TO POMENI IZBRIS VSEH DOTEDANJIH (OSEBNIH) PODATKOV.

C)

TRMA ŽELI BITI KOT VSAK MED VAMI NA TEJ LICITACIJI IN KUPITI KAR BO PAČ NA VOLJO - PO MOŽNOSTI VSE!!! BOSTE PRIŠLI TUDI VI? BOMO OBJAVILI KDAJ IN KJE, KER SO LICITACIJE JAVNE...

/SE NADALJUJE/