Na fb profilu Trma.si je Kranjčan Igor Žukevič objavil odgovor, ki ga je prejel od MO Kranj, ko je vprašal o smučarski dvorani pod Joštom oziroma O NAJVEČJEM POSEGU V NARAVO V ZGODOVINI MO KRANJ! Ko smo to prebrali, smo bili ZGROŽENI nad ZAVAJANJEM IN PONIŽANJEM OBČANA, KI MU PONUJAJO v odgovor nekaj, kar je v POPOLNEM NASPROTJU VSAJ Z JAVNO OBJAVO NA TRMA.SI OZIROMA ODGOVOROM, KI SO GA POSLALI NAM....

S številkami smo označili dele "odgovora", ki jih komentiramo. Komentar je stališče Trma.si in nikakor ni stališče gospoda Žukeviča. Ker pa je objava na profilu Trma.si javna, je tole naš odziv:

1.

SRAMOTNA JE NAVEDBA ŽUPANA /ne glede, kdo je sestavil dopis g. Žukeviču, je edini, ki občino predstavlja Matjaž Rakovec, župan in prav vseeno je, ali je sam sestavil ali le odobril dopis/, da "obveščanje javnosti o vsaki pobudi...ne bi bilo pravilno ne smiselno" ! ZATO IMAJO DANES NA OBČINI PETICIJO, KER O NAJVEČJEM NAČRTOVANEM POSEGU V ČISTO NARAVO V KRANJSKI OBČINI PO USTANOVITVI NISO OCENILI ZA SMISELNO IN PRAVILNO, DA JAVNOST O POBUDI OBVESTIJO LETA 2020, KO JE KOLEGIJ ŽUPANA ZADELO POGNAL. Dobrohotno pomagamo kabinetu župana, kako bi lahko preprečili lastno polomijo in skrivanje načrtovane gradnje:

"Mestna občina Kranj je v sklopu priprav na spremembe občinskega prostorskega načrta prejela zasebno pobudo, ki zajema smučišče in pokrito smučarsko dvorano ter turistične zmogljivosti na območju Jošta in Besnice. Pobudo bomo skladno s predpisi obravnavali in preverili vse zakonite možnosti za njeno umestitev v prostor. Poudarjamo, da pobuda ni dana s strani lastnikov zemljišč na kar smo pobudnike tudi opozorili."

2.

LAŽ JE NAVEDBA, DA INVESTITORJEV V TEJ FAZI NI. Prilagamo odgovor MO Kranj Trmi /iz kabineta župana/ kjer jasno navajajo "konzorcij poobudnikov in vlagateljev". ČE TEGA PODATKA NIMAJO, S KAKŠNO ODGOVORNOSTJO DO PORABE SREDSTEV SO ZAČELI UMEŠČATI PROJEKT V PROSTOR? Ne, vrednost okoli 100 milijonov jim je znana kot je bila znana Trma.si, ko smo o njej vprašali ljudi iz "konzorcija". Torej naj bi župana Rakovca in njegove pognal - na primer - v tako akcijo kar nekdo, ki se preživlja s "peglanjem" smuči oziroma ima ski servis...!? Norost...

3.

NESRAMNO DO OBČANA IN VSEH PODPISNIKOV PETICIJE je sklicevanje MOK na "pogoj", ki so ga dali vlagateljem, ki jih ni in pobudnikoma, da se projekt sploh obdrži v postopku. DO DANES NAMREČ NIHČE OD POBUDNIKOV IN VLAGATELJEV SPLOH NI PRISTOPIL DO LASTNIKOV, KI SO SKORAJ ENOTNO PROTI TEMU, DA IZGUBIJO ZEMLJIŠČA ZA TA POSEG. Ko so predstavniki s peticijo predlagali, da občina odstopi od teh sprememb, je PODŽUPAN JANEZ ČERNE TRDIL, DA TO NI MOGOČE....Naj si prebere tale odgovor: SEVEDA JE MOGOČE OZIROMA BI TO MOK ŽE MORALA STORITI, KER SOGLASJA LASTNIKOV POBUDNIKI NISO NE PRIDOBIVALI, NE PRIDOBILI DO DANES! Kaj je torej s pogojem, ki ga je dala MOK? Zakaj skladno s tem ne odstopi od sprememb? KDO NA OBČINI IN Z OBČINE ZAVAJA NAŠEGA OBČANA IN VSO JAVNOST? IN KDO IMA MOREBITI KORIST OD TEGA?

4.

NA OBČINI KRANJ SO SKRIVAJ ZAČELI S "PREPARACIJO BESNIČANOV IN BESNIČANK" NA TERENU IN ZA TO PRIDOBILI PREDSEDNIKA SVETA KS PRIMOŽA BAVDKA. DRUGIH JIM NI USPELO KLJUB POSKUSU PRI KULTURNEM IN TURISTIČNEM DRUŠTVU, DA O LASTNIKIH NE PIŠEMO. Zato pa je 3000 podpisnikov peticije akcijo začelo na "podlagi dezinformacij". Možno: samo čigavih? Občinskih, vsekakor. Ker enkrat trdijo, da vlagateljev ni, drugič sami od sebe omenjajo konzorcij (njim znan, nam ne...)? Ko od nas plačane uradnice iz kabineta župana javnosti trosijo take dezinformacije, smo toliko bolj prepričani, da ne delajo v prid Besnice in še manj v prid okolja. TOREJ: PETICIJO SO POGNALE INFORMACIJE TRMA.SI, KI JIH MOK NI NIKDAR DEMANTIRAL! DEL NJIHOVIH ODZIVOV SMO PRIDOBILI ŠELE, KO JE TO ZAHTEVALA INFORMACIJSKA POOBLAŠČENKA, ZDAJ PA ŽUPANU JAVNO DISKREDITIRAJO PETICIJO DOMALA VSEH BESNIČANOV IN BESNIČANK?

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, urednik Trma.si