Odgovor, ki smo ga prejeli z občine, nas je osupnil in zgrozil. Na vprašanja o plačilu storitve, ki je sploh ni bilo - so se izgovorili na zavod, prav tako na rok plačila, ki je možen "med kompanjoni", ne pa med npr. občino in izvajalcem. KLEMEN MALOVRH POČNE KAR HOČE IN KADAR HOČE, KO GRE ZA JAVNI DENAR = JASNO SPOROČILO, KI SI GA BOMO KAJPAK "PRIBILI NA STENO", KER JE MODEL ZA VSE DRUGE JAVNE ZAVODE V KRANJU - ČE JE IZVAJALEC "PRAVI", MU PLAČAŠ TAKOJ IN VNAPREJ...Da je termin "paketni dogovor" skregan z javnimi financami pa so morali priznati celo na občini, a pojasnilo "posla" je naravnost N E Z A S L I Š A N O! Podkrepimo z zgodbo o tem, kakšne pogodbe na občini štejejo za odlične, prave in podlago za paketni dogovor!

1.

Po pogodbi Klemena Malovrha ni bil in ni Raaj produkcija NITI Z ENO BESEDO ZAVEZANA, KAKO BO PROMOVIRAN KRANJ V SPOTU MUZIKANTOV (kar je seveda škandal svoje vrste in zato smo dobili kranjske lučke+mariborskega fička+nekaj sekund logotipa zavoda= niti ene značilnosti Kranja, kaj šele pogobe mesta)

2.

Kot smo preverili drugod (npr. Ljubljana), tam tisti, ki hočejo snemati v mestu, to plačajo. KLEMEN MALOVRH JE TO PLAČAL TISTIM, KI SNEMAJO. PROMOCIJA? V ČEM IN KAKO JE TU VIDEN KRANJ, NJEGOVE ZNAČILNOSTI? Ampak: presoja je pač taka in lahko se samo sprašujemo.

3.

KAJ PA KLIČE K AKTIVNOSTI TISTE ORGANE, KI SO NAŠTETI V SPODNJEM ODGOVORU? TO,DA JE PODPISANA POGODBA, KI IZVAJALCA NE ZAVEZUJE K NIČEMER (NPR: KOLIKO ČASA BOSTA GODLA MUZIKANTA ZA 2500 EVROV) OZIROMA SE MU PLAČAL ODPADLI NASTOP VNAPREJ BREZ SLEHERNEGA ZAGOTOVILA, DA SE BO TO ZGODILO? ŠE VEČ: KRANJ PLAČA, A MORA UPOŠTEVATI URNIK MUZIKANTOV, KER NIMA PREDNOST PLAČANO VNAPREJ, AMPAK...?

4. ZA KONEC PA ŠE ŠALA. DRUGAČE NE MOREŠ OCENITI "VLODO ODVETNIŠKE DRUŽBE MESTNA OBČINA KRANJ". POMISLITE: POGODBA JE ODLIČNA IN PAKETNA IN ŠE KAJ, KER JE BILA PRVOTNA PONUDBA - VIŠJA? OPALA! JE KLEMEN MALOVRH MORDA ISKAL ŠE KAKO NIŽJO PONUDBO ZA TAKE STORITVE? NE, PRIJAZNI KOMPANJON MU JE REKEL: TOLE JE VREDNO PRECEJ VEČ, AMPAK ZATE...ZATE BO NIŽJA CENA PA PAKETNI DOGOVOR PA PREDPLAČILO PA...

Tisti, ki v realnem življenju poslujejo v realnem sektorju in berejo take "cvetke", dol padejo! Preprosto zato, ker je tole klasičen primer posla med dvema partnerjema, ki si na koncu lahko čestitata...Kaj bi šele bilo, če bi bila prvotna ponudba - na primer - sto jurjev? In bomo zdaj plačali toliko manj? JA, GOSPODA MALOVRHA BI V NOSILNICI KOT CESARJA NOSILI PO MESTU IN GOSPOD VOVK BI DOBIL POSEBNO PRIZNANJE DOBROTNIKA KRANJA....

Ne se delat norca iz davkoplačevalcev, bi pa rekel mimoidoči ob vsem tem.