Preko 400 kaznovanih na takle način? Kot trdi Martin Raspet, je to samodejno in avtomatsko uporabljanje radarja, kot trdi naš vir je to - zloraba radarja!

Dodajmo nekaj bistvenega: redarji v Kranju radar uporabljajo tako, da ga držijo v rokah in ključno v predpisih je, da SAMODEJNA UPORABA POMENI BREZ POSEGOV OPERATERJA /REDARJA! No, pa se pojavi zdrava kmečka pamet z vprašanjem:

1.

Redar se postavi in takole snema pol ure, eno uro, neprekinjeno in avtomatsko = je povzetek trditve njihovega šefa. Res? Ali pa morda vmes malo povesi "pištolo" in spusti mimo koga, ki ga (lahko) pozna? Pa ne obsojamo vnaprej, samo "poseg operaterja" opisujemo..

2.

Če se izkaže, da je bila ena sama kazen izrečena nepravilno, bo to največja afera zaradi tega, ker inšpekcijske službe in redarje imamo zato, da delajo red na zakonit način.

"ZELO VERJETNO BOM UPORABIL IZREDNA PRAVNA SREDSTVA, DA PRIDEMO ZADEVI DO DNA. MISLIM, DA JE PRAV IN DOBRO, DA VEMO, KDO IN KAKO ODREJA KAZNI. KRŠITELJE JE TREBA NESPORNO KAZNOVATI, GRE ZA VARNOST. TODA NAČIN JE PREDPISAN IN ZATO BOM KOT EDEN OD TISTIH, KI SMO KAZEN PLAČALI, UKREPAL!" smo zvedeli danes od občana Kranja.

Fotografija je s spleta kjer beležijo "akcije" naših redarjev in jo Trma povzema samo kot možno ponazoritev....

Pa še opozorilo za te dni...