Trma.si je edini medij v Sloveniji, ki je dobil podatke o nekaterih okoliščinah grozljivega zločina v Stražišču, predelu Kranja pod Šmarjetno goro. Na kmetiji (ali morda kasneje) je bil ubit 57-letni nečak pokojnega lastnika kmetije in njegove še žive sestre, ki pa dnevno prejema pomoč na domu. Nesojeni dedič naj bi konec prejšnjega tedna umrl v okoliščinah, ki so podlaga za oceno o res hudem zločinu. V Kranju dolga leta ni bilo takega dogodka, analizirajo poznavalci kriminalistične stroke. Toda leta 2012 se je v neposredni bližini zgodil strelski obračun kjer je storilec na koncu vzel življenje sam sebi. /vir:Delo/

Toda tokrat je ekipa šefa kriminalistov PU Kranj PRIMOŽA DONOŠE očitno dokaj hitro odkrila storilca. Zdaj teče 48 urni rok policijskega pridržanja, nato bo zadevo vzel v roke preiskovalni sodnik in bo odločeno o priporu za ta res (po okoliščinah) izjemno hud zločin. Kot smo že zapisali, naj bi truplo pokojnega končalo na Pokljuki kjer nabi ga skril morilec oziroma storilca hudega kaznivega dejanja. Okoliščine bo PU Kranj kmalu predstavila javnosti, dogodek pa je odjeknil po gorenjski prestolnici in širše.

Trma je izvedela še to, da je motiv za obračun s 57-letnim Milanom Sršenom lahko dejstvo, da je kot nečak pokojnega lastnika kmetije Pr Grebenar razpolagal s premoženjem (ne lastnik, ne njegova še živa onemogla sestra nista imela otrok, trdi naš vir), ki bi lahko povzročilo obračun oziroma smrt človeka, ki pa je (zopet po podatkih virov iz okolja) skoraj dnevno obiskoval ta del Stražišča oziroma se tam tudi hranil.

Podatke, ki smo jih prejeli in objavljamo, smo preverjali v okolju kjer je živel pokojni. Za zdaj so neuradni, uradno inačico zločina pa bo podala PU Kranj zelo kmalu.