Priznam: nisem (bil) častilec lika in dela tistih, ki jih je Janšev pohod na RTV SLO pripeljal na male ekrane. Pa nisem kak poznavalce, razsodnik ipd., preprosto so bile mnoge teh posiljenih oddaj negledljiva in njih avtorji in voditelji tako politično enoplastni, da je šlo človeku na bruhanje...

Potem so oblast prevzeli nazaj in jo zdaj utemeljujejo tisti z druge strani. Prej so demonstrirali pred stavbo televizije, zdaj v njej opravljajo čistko: kdor je dobil krila pod prejšnjo Janševo vlado, mu jih je treba zdaj porezati.

Na oko preprosto, kot v vsaki bitki: zgodovino pišejo zmagovalci. Kdor je poražen v parlamentu, jih dobi po .....tudi pred ekrani oziroma na RTV SLO. Mnogi ploskajo. Sam nisem med njimi, ker je to samo in zgolj preslikava prejšnje slabe prakse v nov čas in z novimi ljudmi. Vse to plačujemo z naročnino, dvorske bitke pa gredo naprej do onemoglosti.

Janševa politika je bila farsa novinarstva in televizijske obrti. Zdaj je na vrsti povračilo. Padli vstajajo in prvoborci prejšnjega ustroja padajo. Bedno in žalostno, vsaj zame. URESNIČILO SE JE, KAR SEM VEDNO NAPOVEDAL IN UPAL POVEDATI - NOBENE RAZLIKE NI MED NJIMI IN POENOTENJE VSEH OKOLI POVRAČILNIH UKREPOV ME V TO PREPRIČUJE. ČAKAM, DA PRIDE ŠE PRVO IME VSEGA TEGA POČETJA, KI JE ZDAJ ŠE PREVIDNO V ZAKULISJU. POTEM BO RAZGLAŠENA ZMAGA SVOBODNE, DEMOKRATIČNE IN DEPOLITIZIRANE NACIONALNE TELEVIZIJE.

Dokler bo temu tako, bomo gledalci in plačniki samo lutke, marionetke, še to ne. Dejansko je glede dramatičnosti, krvavih obračunov, intrih in spletk to daleč največ kar trenutno daje NACIONALNA TELEVIZIJA: DA SE KOLJEJO MED SEBOJ JE TRILER, DRAMA, GROZLJIVKA IN ŠE KAJ SKUPAJ! Zavedati se moramo nečesa. Nekoč (prej ali slej) se politično kolo zavrti v drugo smer. Uganate kaj bo takrat in kdo bo takrat "sekal glave"!?

Ponavljam: kakor so prišli, tako "Janševi povzpetniki" odhajajo drug za drugim. Če je to tista depolitizacija, ki so jo ponudili protestniki, nevladniki in ena politika skupaj, me je strah. Nekoč je baje neki diktator v Sloveniji rekel besede o naši deželi, ki jo je treba narediti spet.... ZDAJ TO VELJA ZA NACIONALNI MEDIJ, ZA NACIONALNO TELEVIZIJO IN RADIO. STANJE JE PRESLIKAVA STANJA RAZDORA V DRUŽBI IN POLITIKI IN ZATO SE NITI MALO NE VESELIM, KO MORAJO VSE KAR SO PREJ POČELI DRUGIM PREIZKUSITI ZDAJ JANŠEVI KADRI NA SVOJI KOŽI. MORDA JE ZANJE KAZEN VZGOJNA, ZA MARSIKOGA CELO NUJNA IN POTREBNA - A CELOTNA MENAŽERIJA JE ZAME NAGNUSNO RAZVREDNOTENJE NAS, GLEDALCEV. KI SMO POVSEM LOGIČNO LEVI IN DESNI IN TISTI VMES ALI PA NIČ OD TEGA.

Posilstvo slovenskega plačnika naročnine se nadaljuje in se še bo....

Miran Šubic, ki se mi .... za Goloba&Janšo in vse njune podanike vseh vrst - bi pa rad gledal dober televizijski program. Pa ga ne morem, ker moram spremljati, kako se oni koljejo med seboj.....