Tole je prvi razlog, da smo prejeli res jezen klic: "Imam opravek na občini in plačujem parkirnino. Zdaj je za uro evro in deset centov, dokler ni bilo novega občinskega partnerja, je bila pa evro. In če nimam tistih 10 centov v kovancu in vržem v avtomat dva evra, mi ne vrne drobiža! Oni pa meni, da smo pametno mesto? Pametni smo, da vse to gledamo in se ne upremo. Ja, saj piše, da ne vrača ostanka denarja, a to je žalostna demonstracija pameti v tem mestu kjer je župan na izletu po Srbiji in predava verjetno o takih prijemih. Pametno mesto bo takratm, ko bomo kaj imeli od tega občani, ne župan in njegovi..."

Res je kar se tiče navedb, komentarji pa so pač zadeva naše bralke. Župan je (bil) v Novem Sadu na to temo in avtomat dobesedno pri občini je res tak kot je zapisala bralka. Saj obstajajo rešitve (občinska kartica omogoča parkiranje za eno brez plačila, a je plačljiva...), kajne?

Obstajajo pa tudi ljudje, ki so manj vešči modernih načinov in uporabe aplikacij. Ko jim avtomat "pobira" denar oziroma preplačilo, so jezni. Zato je pač "pametno mesto" relativen pojem, ker bi si najprej želeli pametno oblast, ki je takim zadevam kos. Morda kratek izlet v prestolnico Slovenije, KER SI ZA PAMETNO MESTO PRIZADEVAMO ŽE PET LET, KLICI JEZNIH PA NISO TAKO REDKI...TALE JE ŠE KAKO NA MESTU!